loader
menu

La CUP qualifica l'arribada del porta avions Eisenhower com un atac a la convivència i a la pau de TGN

El Circ dijous, 13 de febrer de 2014

Ara fa quasi un any, el plenari de Tarragona no va aprovar la moció presentada per la regidora d'ICV-EUiA, Arga Sentís, per demanar que el Port no donés acollida a cap vaixell militar. Tan sols els ecosocialistes hi va votar a favor, ja que l'equip de govern (PSC) es va abstenir i tant CiU com el PP van votar en contra. En certa manera, l'Ajuntament aplanava el camí, com així sembla que serà.

Font: tarragona.cup.cat

De fora del consistori, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ja ha transmès el seu malestar i refusa l'arribada del Dwight Eisenhower. Demanen, entre d'altres coses, que l'equip de govern del PSC es posicioni. Ho fa a través d'aquest comunicat:

"Aquest matí s'ha sabut que el portaavions USS Dwight Eisenhower té previst fer escala a Tarragona el proper mes d'abril. Des de la CUP consideren que si això arribés a passar seria "un atac a la convivència i a la pau a al ciutat, alhora que desobeiria l'únic mandat de les urnes l'únic cop que això s'ha preguntat de manera majoritària a la població de la ciutat". Alhora, exigeixen al grup municipal del PSC que es posicioni sobre aquesta possibilitat, després de l'última abstenció al plenari.

El vaixell de guerra USS Dwight Eisenhower farà escala a Tarragona a l'abril. Pels mitjans i sense confirmar informa una institució pública com l'Autoritat Portuària de Tarragona. Després de set anys sense vaixells de guerra al Port, la CUP rebutja enèrgicament la seva tornada i recorda la llarga lluita antimilitarista que va aconseguir la seva absència. El febrer de 2003 Tarragona es declarava ciutat contra la guerra, així, doncs, aquesta arribada suposaria "un atac" contra tota aquella lluita, que encara es manté i que "s'aixecarà de nou en cas que això passés".

Al mateix temps, la CUP exigeix al grup municipal del PSC que es posicioni d'una vegada sobre aquesta possibilitat, després de l'última abstenció al plenari. Creuen que el govern de la ciutat està sent còmplice de l'acolliment d'aquests bucs i, per tant, dels esdeveniments bèl·lics a l'est del Mediterrani. Apunten que això pot comportar la militarització de Tarragona i futurs perills per a la població -el JFK i altres portaavions que han vingut en el passat duien propulsió nuclear-.

D'aquesta manera, la Candidatura es fa seu l'argumentari de deu punts de la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, entitat antimilitarista referent a la ciutat, que va emetre l'abril passat i en què assenyala, entre d'altres, la falsedat dels motius dels "suposats beneficis econòmics" que podria generar la visita de soldats al port tarragoní. En aquest sentit, demanen a CiU el "dret a decidir" dels tarragonins sobre aquest afer, deu mil dels quals van votar en una consulta popular contra aquests vaixells de guerra."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar