loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Concurs de Focs de TGN manté els quatre dies de durada

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 13 de febrer de 2014

A cavall entre Tarraco Viva i el Concurs de Castells, Tarragona també treu pit, a l'estiu, per un altre gran esdeveniment: el Concurs Internacional de Focs. L'edició d'enguany, que se celebrarà els dies 2, 3, 4 i 5 de juliol, tornarà a ser de quatre dies, la mateixa durada que va tenir l'any passat, quan es va guanyar un dia respecte el 2012, quan des del consistori fins i tot es van arribar a plantejar la seva suspensió, atesa la mala conjuntura econòmica.

Font:cedida

El certamen tornarà a comptar amb tres pirotècnies de l'estat espanyol i una extranjera, la mateixa fórmula que es va servir per organitzar el concurs de l'any passat. D'aquesta manera, es torna a ajornar la celebració del "Campió de campions", una modalitat dins del concurs tarragoní que reunia a les pirotècnies guanyadores dels últims cinc concurs. Fonts municipals asseguren que, ara mateix, el format de Campió de Campions no s'ajusta a la realitat, sobretot tenint en compte que fa dos anys es van plantejar la idea de suprimir els Focs.

Les dues grans fites de 2014 per les quals més ha apostat l'Ajuntament de Tarragona són Tàrraco Viva, que ha doblat el pressupost i el número d'actes, i el Concurs de Castells, que comptarà amb 10 colles més, dos caps de setmana i molts més premis en metàl·lic.

Segons han apuntat fonts municipals, a curt termini l'aposta pel Concurs de Focs serà mantenir i consolidar els quatre dies de certamen, però sense renunciar a recuperar almenys el cinquè dia. Un concurs que va arribar a tenir 6 dies necessita un parell de jornades més amb focs per no perdre el prestigi i el renom aconseguit durant més de 20 anys.

El pressupost pel certamen serà idèntic al de 2013: 100.000 euros clavats. Cadascuna de les pirotècnies d'àmbit estatal rebrà una subvenció municipal de 18.000 euros (iva inclòs) per cada actuació, mentre que l'aportació per a la forana serà de 20.000 euros (iva inclòs) més l'allotjament.

En els propers dies s'acabaran les bases del concurs, un cop s'hagin quadrat amb les del certamen de Bilbao, amb qui hi ha un acord de col·laboració, i a l'abril es preveu que es presentaran les pirotècnies seleccionades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar