loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una rèplica de l'estàtua d'August presidirà l'espai que li dedicarà Tarraco Viva

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 14 de febrer de 2014

El festival Tarraco Viva, en col·laboració amb el Museu d’Història de Tarragona i amb motiu del bimil·lenari de la mort del primer emperador, ha encarregat l’elaboració d’una rèplica a tamany real de l’estatua en bronze que actualment està situada al Passeig Arqueològic.

Font: Ajuntament de Tarragona

Font: xtec.cat

Aquesta rèplica, que estarà pintada igual que l’original trobada a Roma, formarà part de la gran exposició August; una civilització mediterrània que s’ubicarà durant el festival d’enguany al Recinte Firal del Palau de Congressos. Tanmateix aquesta rèplica formarà part del gran espectacle central August "El poder de la màscara", que també tindrà lloc al Palau durant els dies del festival.

A través de l’exposició, de l’espectacle i d’altres activitats previstes, podrem apropar-nos a un dels monuments més emblemàtics del període augusteu al mateix temps que podrem conèixer de prop les teories més recents i investigacions sobre el color en les estàtues de l’antiguitat.

L’August de Prima Porta es va trobar a la Vil·la de Livia anomenada Ad gallinas albas i molt probablement va ser encarregada per la pròpia emperadriu. Feta en marbre, segurament era una còpia d’un original en bronze que tindria una mida encara més gran del que disposem. Tota ella és pura iconografia amb referències històriques i mitològiques i amb una clara influència hel·lenística.

Tot el treball ha estat supervisat pels tècnics del Museu d’Històra i garanteix una reproducció feta amb la màxima seguretat de materials i tècniques habituals per aquest tipus de tasques, feina que està duent a terme MV Arte, que són els qui també faran les visites comentades. Els motllos quedaran dipositats al Museu d’Història.


Dates de les visites: diumenge 16 de febrer , diumenge 23 de febrer, diumenge 2 de març

Horari: 11h

Lloc trobada: entrada Muralles (Portal del Roser)

Duració: 1:30h. Gratuït amb aforament limitat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar