loader
menu

CIUTAT

El desig sobiranista també parla en castellà i ha arribat a TGN

Sergi Casado Ciutat divendres, 14 de febrer de 2014

El sentiment independentista català no només s'expressa en la llengua de Ramon Llull. En la de Cervantes, també. Castellanoparlants de tot Catalunya s'han agrupat en la plataforma cívica Súmate.cat, que adreça el seu missatge a la gran comunitat de catalans residents al país, però que no hi van nèixer, i que creuen que viuen d'esquena a un procés del qual també en són protagonistes.

Font:sumate.cat

Al darrere hi ha gent anònima, però disposada a convèncer els milers de persones que no utilizen el català, ni s'informen tampoc amb mitjans de comunicació catalans de que la consulta del 9 de novembre és una gran oportunitat. En un dels vídeos de presentació del moviment, diferents persones que viuen a Catalunya però que són de diferens indrets de l'estat acaben enviant, fins i tot, el missatge de que la independència és una oportunitat que no es pot deixar escapar.

També tracten d'explicar les raons del dèficit que pateix Catalunya i el tracte que li dispensa l'estat espanyol. Per això, aposten obertament per un estat lliure i independent.

La prioritat, però, és que es pugui fer efectiu del #DretaDecidir. Això, sí, convidant els seus amics, familiars o veïns a que s'interessin per la situació real que travessa Catalunya. "Volem que votin, però que quan ho facin tinguin informació suficient", explica Mara Martínez, una de les dues coordinadores de Súmate.cat al Camp de Tarragona.

Tot i que el col·lectiu ja ha començat a funcionar en municipis com Riudoms o Reus, a la capital ho fa el divendres 14 de febrer. A l'acte, al centre cívic de Sant Salvador; un dels barris que registra més immigració de la ciutat, està prevista la participació de líders i representants de diferents partits polítics, socials i associatiu de la ciutat.

Súmate.cat té el seu origen a Sant Vicenç dels Horts i actualment compta ja amb 24 delegacions repartides arreu del territori català. "No tenim cap partit al darrere i som apartidistes, però tots els que estan a favor del Dret a Decidir ens donen suport", explica Martínez. El perfil del seu facebook ja compta amb prop de 15.000 seguidors i el de twitter supera els 13.000.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar