loader
menu

CIUTAT

L'ordenança d'oci nocturn, oblidada des de fa tres anys

Sergi Casado Ciutat dimecres, 09 de gener de 2013

Falta de ganes, falta de diners, falta de personal, falta de voluntat, o potser, falta de tot plegat? Ara fa uns tres anys, l'Ajuntament de Tarragona semblava que s'havia agafat de manera seriosa la reordenació de l'oci nocturn de la ciutat. Tant, que es va proposar d'elaborar una nova ordenança que regulés únicament exclusivament l'activitat dels bars, pubs, sales de festa, discoteques i de qualsevol esdeveniment que tingués relació amb el lleure i la diversió nocturna.

Una imatge de l'interior de la sala Zero. / circdetarragona.com

Tot va venir arran de la publicació, el 31 d'agost de 2009, per part del Parlament de Catalunya, del decret pel qual s'aprovava el reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, que va obligar a reaccionar totes les administracions, i òbviament també la tarragonina, conscient que es tractava d'un problema evident a la ciutat.

L'àrea de Seguretat Ciutadana del consistori tarragoní va contactar amb la URV per tal que l'àrea de Dret Públic redactés l'esborrany del futur document que havia de regular tota l'activitat del sector, contínuament sota sospita a causa de la situació irregular de molts dels locals. L'equip, supervisat pel doctor en dret administratiu Josep Ramon Fuentes, va invertir quatre mesos a elaborar un text marc que hauria de passar l'examen dels polítics i dels representants de l'oci nocturn, tant empresaris com plataformes.

Des de llavors, però, res de res. Tot aturat, i l'esborrany presentat per la URV continua agafant pols en algun calaix de l'Ajuntament. "Tot va quedar frenat per falta de diners", va reconèixer el regidor de Seguretat Ciutadana, @Carles Castillo. Tot i que en els pressupostos d'enguany, a priori, no hi figura cap partida destinada a sufragar el cost de l'elaboració d'aquesta nova llei, el mateix Castillo va assegurar que treballaran per aconseguir-la. El cost seria d'uns 20.000 euros; una quantitat que també inclouria la modificació de l'ordenança de civisme.

Però el retard acumulat també pot tenir una lectura positiva, ja que durant aquests últims mesos, la @Plataforma Nits Q, que vetlla per un oci responsable i saludable, ha anat recollint les propostes i suggeriments dels propietaris dels diferents locals de la ciutat. La idea és incloure totes aquestes conclusions en el futur document. Això, sí, encara no se sap si l'esborrany confeccionat per l'àrea de Dret Públic de la URV encara tindrà validesa.

Les exigències

Serà necessària la vigilància privada i un pla d'autoprotecció, es miraran amb lupa les condicions d'higiene i salubritat i caldrà tenir visibles rètols indicatius normalitzats. També serà imprescindible tenir personal de control d'accés –potser s'instal·laran, o bé torns o comptadors– i vetllar per les limitacions quantitatives i territorials, junt amb l'obligatorietat d'estar al corrent de les assegurances que corresponguin amb la llicència concedida, i complir tant amb els valors d'immissió acústica com amb les condicions de prevenció d'incendis i de seguretat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar