loader
menu

CIUTAT

La Part Alta guanya una batalla als residus incontrolats, però no la guerra

El Circ Ciutat dimarts, 18 de febrer de 2014

La Part Alta de Tarragona és un de les zones més turístiques i d’interès històric i patrimonial de la ciutat. Però també té alguns racons que presenten imatges de deixadesa i brutícia. L'Ajuntament ha informat dels avenços dels tarragonins i tarragonines residents dins del nucli antic pel que fa a la gestió dels residus.

Font:circdetarragona.com

Segons dades de l'àrea de Medi Ambient del consistori, abans de 2014 es recollien 3.000 quilos diaris de brossa incontrolada, i la previsió per enguany és que no se superin els 800 quilos per dia. D'aquesta manera, i en xifres anuals, es passaria de recollir fora dels contenidors 1.095 tones de deixalles, a haver de gestionar tan sols 300 tones.

La Part Alta rep molta afluència de visitants durant l’any, ja sigui tarragonins o turistes. A causa de la idiosincràsia d’un dels barris més antics d’Europa, en opinió de l'Ajuntament és fàcil que s’ hi acumulin residus de tipus incontrolat la majoria llençats a la via pública i fora de les papereres mòbils.

La regidora de la Part Alta, Begoña Floría, s'ha mostrat molt satisfeta perquè "la incidència en aquesta zona de la ciutat ha estat molt positiva. Fins ara s’han informat de manera personalitzada a més de 2.300 ciutadans i comerciant però encara hi ha un petit nombre de persones incíviques”.

D'acord amb les previsions municipals, el fet que el número de brossa incontrolada minvi també és, en part, gràcies a les diferents campanyes de conscienciació mediambiental, tot i que la percepció de molts veïns és que a ells no els arriba.

Mantenir les campanyes suposarà una inversió de 80.000 euros l’any 2014, si es segueix la tònica dels darrers mesos. També significa que s’ha de destinar un vehicle motoritzat al matí, un a la tarda i un altre a la nit, amb els seus corresponents conductors. Diners i recursos que es podrien destinar una altra cosa. Els 18 punts crítics, s’han reduït a 7, sent les hores de nit el moment àlgid dels infractors.

L’Ordenança General de Convivència ciutadana i ús dels espais públics de la ciutat de Tarragona determina que la brossa i les deixalles s’han de dipositar en els contenidors corresponents, contingudes en bosses homologades que evitin la seva dispersió, i en l’horari fixat per l’Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar