loader
menu

CIUTAT

La banda llatina juvenil Los Trinitarios, desarticulada a TGN

El Circ Ciutat dimecres, 19 de febrer de 2014

Més d’un centenar d’agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Local de Salou, han desarticulat a Tarragona la banda llatina juvenil coneguda com Los Trinitarios, que es dedicaven al tràfic de drogues, atracaments, extorsions i amenaces. S’han detingut a vuit integrants de la banda, entre els que figuren els màxims responsables i dues persones més han estat detingudes per tràfic de drogues, així com també s’ha intervingut material relacionat amb la seva activitat delictiva.

Una imatge captada d'un vídeo de la banda a Youtube. Font:www.diariodemallorca.es

L’operació s’ha iniciat a les 6:30h del matí amb els registres domiciliaris dels principals integrants a Tarragona i hi han participat 150 agents dels tres cossos policials. Durant el dispositiu s’ha detingut al cap de la cúpula, l’encarregat de disciplina i el tresorer, entre d’altres. Els deu detinguts són principalment de nacionalitat espanyola, dominicana i marroquí, d’entre 18 i 25 anys. En els registres també s’han intervingut dues pistoles simulades, munició del calibre 7,62mm, diverses armes blanques tipus matxets i bats de beisbol, 1.000 grams de cocaïna i 4.700 euros en efectiu, així com altre material de l’organització. Tant detinguts com material intervingut seran posats a disposició del Jutjat de primera instància i instrucció de Tarragona.

Investigació iniciada al 2009
Les investigacions es van iniciar a finals de l’any 2009, de manera coordinada entre els tres cossos policials, quan a Tarragona es va detectar un increment d’activitats delictives protagonitzades per un grup de joves que, amb el pseudònim de la banda d’origen dominicà Trinitarios, havien començat a destacar en la comissió de tot tipus de fets delictius. La banda dels Trinitarios va buscar l’aliança d’una banda d’origen marroquí que s’havia establert a Tarragona denominada LOS 20MA.

De les investigacions practicades, es va poder comprovar que diversos membres de la banda marroquí LOS 20MA havien estat captats pels Trinitarios per integrar-los a la seva banda. S’ha pogut constatar l’existència d’una estructura piramidal jerarquitzada, on cada membre té funcions encomanades amb la finalitat de desenvolupar activitats antisocials encaminades a l’obtenció de beneficis econòmics a través de l’execució de delictes per mantenir l’estructura de l’organització. La raó de ser d’aquestes bandes és mantenir el domini sobre altres grups rivals i el control del carrer, compten amb una gran disciplina i un ferri control intern.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar