loader
menu

CIUTAT

L'hora perquè Tarragona 2017 resolgui dubtes i incògnites

Sergi Casado Ciutat dimecres, 09 de gener de 2013

Demà hauria de ser un dia important per als @Jocs del Mediterrani de 2017 i també per a Tarragona. Un altre. Per què? Doncs perquè s'hauria d'aprovar el full de ruta que marcarà el futur de l'esdeveniment esportiu, és a dir, el Pla Director, l'estudi que servirà per donar a conèixer què s'ha de fer, com s'ha de fer i on s'han de fer tots els equipaments que es necessiten per la cita esportiva. Almenys fixar unes directrius clares. A la reunió també s'hauria d'aprovar el pressupost dels Jocs, el qual, tot apunta que serà novament a la baixa i, probablement, inferior als prop de 150 milions en què es va situar després que les previsions inicials parlessin de prop de 300. L'escapçada respecte els primers comptes pot aproximar-se ara al 60 per cent. També s'hauria de debatre el fet que el Govern de l'estat hagi anunciat que no posarà un cèntim per a Tarragona 2017 durant el 2013.

Una imatge dels membres del comitè organitzador dels Jocs del Mediterrani de 2017. / circdetarragona.com

El nou web de Tarragona 2017 està en funcionament des de fa dues setmanes. / circdetarragona.com

De totes maneres, a la trobada, que es realitzarà a la Casa Canals, al carrer Granada, tampoc no es resoldran les grans incògnites, com ara on s'ubicarà la Vila Olímpica. Tal com ja va avançar el Circ, l'última proposta amb què es treballa per allotjar els prop de cinc mil esportistes que participaran als Jocs és el complex de la Tabacalera. També es podria anunciar que el gran recinte dels Jocs serà l'estadi del Nàstic, però amb la tribuna principal remodelada, com també va anunciar el Circ fa uns dies. Una altra proposta que es posarà damunt la taula és la construcció d'un pavelló amb capacitat per a tres pistes al complex Sant Jordi, i per a capacitat per a uns 3.000 espectadors. Els altres grans equipaments ja són coneguts: la gran piscina i el gran palau d'esports, els dos a Campclar.

Més incògnites que sí es podrien aclarir en la presentació del Pla Director és saber si les empreses patrocinadores dels Jocs podran tenir exempcions fiscals ja a partir de l'any que ve, i no el 2015, com inicialment estava previs. Aquest és un dels objectius que persegueix el comitè organitzador de Tarragona 2017, que a partir d'ara també inclourà representants dels partits amb més regidors al consistori tarragoní. El cap de gabinet d'alcaldia, @Gustavo Cuadrado, pel PSC; per part de CiU, la cap de premsa del grup municipal, @Natàlia Rodríguez, i en representació del PP, Antoni Ramos, de l'equip de premsa del grup municipal popular a l'Ajuntament. A la reunió també és previst que es doni el vistiplau als estatuts de l'associació Tarragona 2017 i es presenti el Pla Estratègic de patrocini. Un pas més en la cursa de Tarragona per l'esdeveniment que hauria de servir per guanyar posicionament dins del panorama internacional.

Hi ha encara més dubtes i interrogants que planegen al voltant de la preparació dels Jocs i que el comitè organitzador ha heredat de la candidatura, dirigida per Mario Rigau, i que ja va presentar la dimissió. Tot i que ningú no ho ha volgut fer públic, en la gestió de la candidatura es van produir irregularitats que van provocar la fricció entre els diferents partits amb representació a l'Ajuntament. Ningú no gosa parlar de xifres, encara que el forat econòmic que s'hauria pogut generar durant l'època en què Tarragona 2017 només era una candidatura sembla que és milionari. I qui l'assumirà?


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar