loader
menu

CIUTAT

El senador Sendra demana a Interior que es depurin responsabilitats pels fets de Ceuta

El Circ Ciutat dimecres, 19 de febrer de 2014

El portaveu de CiU a la Comissió d'Interior del Senat, Jordi Sendra, ha exigit al ministre del ram, Jorge Fernández Díaz, durant la sessió de control al Govern, que “aprovi d'una vegada” el reglament dels CIE, pendent des de fa cinc anys, perquè després de la visita del 30 de gener al centre situat a la Zona Franca de Barcelona “comprovem que no es garanteix la dignitat de les persones”.

Font: convergencia.cat

Sendra ha recordat que en aquest CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) es van presentar el desembre passat denuncies davant el jutjat d'instrucció número 9 per “presumptes agressions a interns i també per suposada falta d'atenció mèdica als presumptes agredits”. Així, ha indicat que “té el trist balanç d'haver-hi vist morir 3 interns en els últims tres anys”.

El senador ha explicat que “el PP, conjuntament amb el Govern anterior del PSOE, vostès que tant saben qui compleix la llei i qui no compleix la llei, porten quatre anys incomplint una llei orgànica: dos vostès i dos el PSOE”.

Sobre aquest punt, Sendra ha destacat que en el 2012 el PP va donar suport a una iniciativa de CiU reclamant la seva elaboració, però que “des que governen vostès els hem preguntat dues vegades per aquest tema i en les dues ocasions ens han respost: ‘Estem en això’”. A més, ha afegit que “als pressupostos del 2013 i el 2014 es van rebutjar les esmenes de CiU per dotar les inversions i l'organització dels centres, segons el reglament”.

Pel que fa a la reacció del PSOE mentre governava, Sendra ha comentat que ja en el 2011 “més de 300 ONG” exigien al llavors ministre del ram, Alfredo Pérez Rubalcaba, un reglament per garantir la integritat física i psíquica dels interns, salut, assistència jurídica i social, comunicació, intimitat, instal·lacions dignes, coneixement i exercici dels seus drets.

Jordi Sendra ha subratllat la seva “preocupació” pel tracte dispensat als immigrants. I ha recordat que “els immigrants, i són les seves paraules, abans de res i sobretot són persones i mereixen el respecte que es deu a tota persona”.

Així, ha destacat que “és inadmissible que un estranger per haver comès una mera infracció visqui en condicions pitjors que les persones que es troben en règim penitenciari per cometre delictes”. I ha afegit que “això no és política, és humanitat, i no és una opinió subjectiva. Els jutges d'instrucció número 1 i 17 que van visitar el CIE reconeixen greus deficiències de funcionament”.

Ceuta
En relació a la mort de 15 persones que intentaven entrar a Ceuta, Sendra ha exigit al ministre de l'Interior que “investigui a fons aquests fets vergonyosos i depuri les responsabilitats que es derivin sense importar-li el nivell de les mateixes”. El senador li ha retret que “les coses han de fer-se bé, amb humanitat i amb sensibilitat, que els ha faltat aquests dies”.

Per al senador aquests fets “posen al descobert la tragèdia de la immigració desesperada, la tragèdia de les persones que es juguen la vida per tenir un futur millor i el cúmul d'actuacions improcedents que es van donar en aquests moments i en aquell lloc”.

I ha comentat que “no sé quin va ser el protocol, però intueixo que es va incomplir i es va incomplir la llei d'estrangeria que obliga a obrir un expedient informatiu als immigrants que arriben a terra”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar