loader
menu

CIUTAT

L'obra del Mercat de TGN ja ha arribat al 80 per cent d'execució

Sergi Casado Ciutat dijous, 20 de febrer de 2014

Ara que les obres del Mercat avancen a molt bon ritme, l'Ajuntament de Tarragona ha tornat a convidar els mitjans de comunicació a fer una visita a l'interior del recinte. Ara mateix, el nivell d'execució de l'obra és del 75 per cent, i les empreses constructores hi tenen treballant quasi un centenar d'operaris. Si no hi torna a haver cap contratemps, les obres estaran enllestides a mitjan estiu, i després ja s'hi podran començar a traslladar els paradistes.

Una imatge de la primera planta, la dels paradistes. / circdetarragona.com

Una imatge de la segona planta, la destinada a la gran superfície. / circdetarragona.com

La tercera, la logística i de càrrega i descàrrega. / circdetarragona.com

Una altra imatge de la tercera. / circdetarragona.com

L'edifici passarà a comptar amb cinc plantes: la primera, destinada a les parades; la segona, a una gran superfície comercial i altres operadors; la tercera, de logística per als empresaris; i les dues últimes, en les quals s'hi ubicarà un aparcament de 330 places, que se sumaran als 400 que ja hi ha sota la plaça Corsini.

Tot i que el projecte executiu es va haver de modificar a causa de les esquerdes detectades el novembre de 2012, els arquitectes de l'obra han assegurat que la pèrdua de qualitat és mínima. El més destacable, segons els tècnics, és que només hi haurà dos muntacàrregues en lloc dels quatre previstos, alguna escala menys de les previstes i d'altres acabats, que es faran amb materials més econòmics. Tot i això, la pèrdua de qualitat ha estat quantificada en 1,4 milions d'euros en una obra que té un cost de 26 milions d'euros. "Vam treure luxe", insisteixen els tècnics de l'obra.

El concurs per a la gran superfície, en breu

A la planta més visible, amb lloc per a 70 parades, ara mateix s'hi estan fent proves d'estancament d'aigües; un cop rehabilitada la façana experior, consolidats els pilars antics i gairebé enllestida la coberta. Una de les grans incògnites és saber qui explotarà la planta per a la gran superfície comercial que hi està prevista, d'entre 1.500 i 1.800 metres quadrats d'un total de planta de 2.500. La presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton, ha negat que sigui Caprabo, ja que encara s'estan redactant les bases per obrir el concurs.

D'altra banda, els paradistes disposen de temps fins a final de febrer per fer les al·legacions oportunes a la carta que els va enviar Espimsa per procedir al trasllat de la carpa al nou mercat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar