loader
menu

CIUTAT

L'aeroport i els creuers espatllen la gran cordialitat entre TGN i Reus

Sergi Casado Ciutat divendres, 21 de febrer de 2014

Les dues principals espases polítiques de Tarragona i Reus, els alcaldes Ballesteros i Pellicer, van protagonitzar un acte, si més no, curiós. La Cepta els va escollir per arrencar el cicle “Converses entre alcaldes” al restaurant Mas d'en Folch, al terme de Constantí, just enmig de les dues ciutats.

Ballesteros, a l'esquerra, i Pellicer. Font: cepta

Font: cepta

Ballesteros i Pellicer, ahir al restaurant Mas d'en Folch, a Constantí. / circdetarragona.com

Mig debat, mig entrevista, mig tertúlia, per acabar convertint-se en una mena de “Tengo un pregunta para usted”, però anònim d’entre un públic format per empresaris i gent de l’entorn de cadascú.

Tot i que, tant Pellicer com Ballesteros van posat en comú els seus punts de vista sobre el territori, el Camp de Tarragona, cap dels dos no el va mencionar. Ni tan sols el moderador, el periodista Agustí Forné. Territori, segona área metropolitana de Catalunya, conurbació urbana… Però cap dels dos no va dir les tres paraules: Camp de Tarragona.

L’alcalde Pérez, l’anterior a Pellicer, bé que ho deia: El Camp. Per petits detalls com aquests, que Alejandro Fernández no perdonaria, el debat sobre el nom i la capitalitat va renèixer i es va agreujar mentre la Llei de Vegueries semblava que tirava endavant. Va ser una trobada entre els alcaldes de dues ciutats veïnes i ben avingudes, però amb les rivalitats històriques sempre presents.

En aquest cas, l’únic que hauria pogut encendre la metxa hauria estat Pellicer, però també va optar pel terme territori, com Ballesteros. Sí hi va haver un moment en que es va parlar del camp. Va ser quan, ja en el torn de les preguntes dels empresaris assistents, es va demanar als dos alcaldes les mesures previstes per ajudar els pagesos.

Darrere de l’aparent simplicitat de l’acte, qui diu que no hauria pogut ser un debat per veure quin dels dos en surt guanyador i convenç més amb les seves explicacions. Els assessors i persones més properes als dos alcaldes s’ho miraven seriosos, atents per veure com el seu candidat sortia airós en cadascun dels assumptes plantejats.

Enganxada per l'aeroport i els creuers

No hi va haver gens de tensió, i la poca que hi va haver es va camuflar d'ironia. De fet, Ballesteros i Pellicer van dinar junts, cosa que fan, de tant en tant. “Sí per afecte, però no per passió”, va matisar el tarragoní. “I sense espelmes “, va ironitzar, desviant la mirada, el reusenc.
La cordialitat ha estat i és present en les relacions entre els dos. Però no en tot. Pellicer i Ballesteros es van mig enganxar, dialècticament, en alguns moments de la conversa. Però en un to serè i calmat. Pellicer li va retreure que Tarragona vulgui reduir l’aportació económica a l’aeroport i va desitjar que TGN pugui ser destí de creuers, ironitzant sobre els pocs creuers del 2013. “Vosté no n’ha vist prou de creuers”, va replicar el tarragoní.

Ballesteros li va tornar quan, gràcies a una pregunta del públic, va transcendit que Reus no té cap obra de Gaudí, i Tarragona, sí. El tarragoní, a més, va agafar aire per dir que Gaudí es va inspirar en el retaule de la Catedral per dissenyar la Sagrada Família.

El torn de preguntes va ajudar a que l’acte agafés una mica de ritme. Pellicer es va mostrar ferm i va assegurat que “no estaré imputat pel cas Innova”. A més, va posar com a exemple de recuperació económica a Reus l’increment de plantilla d’una empresa emergent que fabrica etiquetes, o que l’interior de la xocolata belga també té origen ganxet.

En ocasions, l’encoratjament de l’un motivava que l’altre esperés el torn per repassar algunes de les iniciatives que s’han posat en marxa en les seves ciutats.

Tant Ballesteros com Pellicer també van aprofitar alguna de les seves intervencions per ensenyar múscul davant de l’adversari. Però, en definitiva, pau i cordialitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar