loader
menu

El PP de Tarragona ara sí considera prioritari el debat identitari

Sergi Casado Ciutat > Política dimecres, 09 de gener de 2013

Ara fa tres anys, quan el tripartit va presentar l'avantprojecte de la Llei de Vegueries, entre Tarragona i Reus van reaparèixer velles pugnes i friccions que ja es creien oblidades. La raó, el nom de les coses, la toponímia, la denominació. Des de Tarragona (partits polítics, institucions i moviments socials i ciutadans, com el Mou-te, ara pràcticament desaparegut) es va fer una defensa a ultrança de la necessitat que la capital de l'aleshores futura vegueria del Camp de Tarragona portés únicament el nom de Tarragona, i no Camp de Tarragona. I d'una possible capitalitat compartida amb Reus, res de res.

Una imatge de la façana del rectorat de la Universitat Rovira i Virgili. / circdetarragona.com

De retruc, principalment des de la capital, es van tornar a destapar antics debats sobre la toponímia d'equipaments, com l'aeroport de Reus, i d'institucions, com la Universitat Rovira i Virgili. Precisament la universitat de les comarques de Tarragona, creada fa vint-i-un anys i amb seus no només a Tarragona, sinó a diferents municipis de la demarcació, entre els quals hi ha Reus i Tortosa, tornarà a esdevenir tema de debat. El @PP de Tarragona (només de la ciutat) presentarà una moció en la propera sessió plenària de l'Ajuntament per proposar que es modifiqui el nom i es passi a dir, probablement, Universitat de Tarragona.

El partit liderat per Alejandro Fernández, que el dia 10 anunciarà la moció de manera pública, torna a posar damunt la taula un debat que semblava extingit, tot i que va reviscolar amb l'anunci de la construcció del macro complex Barcelona World, al costat de Port Aventura. Llavors, el consistori tarragoní es va aixecar i va tornar a reivindicar la importància de la paraula Tarragona, encara que pràcticament es va quedar sol. De fet, la fe en la marca Tarragona i en la seva potenciació envers l'exerior és un dels trets diferencials de la formació popular, i una de les raons per les quals Alejandro Fernández es va abstenir en el darrer ple de pressupostos.

Però en el renaixement d'aquesta discussió per si la toponímia, ja acceptada i difosa arreu, és l'adequada o no, pot topar amb el pensament de municipis veïns, com ja va passar fa només tres anys. A més, si pel PP el debat sobiranista que s'està coent a Catalunya, i òbviament, també a Tarragona és inútil perquè el que interessa realment és fugir de la greu crisi econòmica, per què ara torna amb un altre debat identitari?


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar