loader
menu

CIUTAT

El PP de Tarragona ara sí considera prioritari el debat identitari

Sergi Casado Ciutat dimecres, 09 de gener de 2013

Ara fa tres anys, quan el tripartit va presentar l'avantprojecte de la Llei de Vegueries, entre Tarragona i Reus van reaparèixer velles pugnes i friccions que ja es creien oblidades. La raó, el nom de les coses, la toponímia, la denominació. Des de Tarragona (partits polítics, institucions i moviments socials i ciutadans, com el Mou-te, ara pràcticament desaparegut) es va fer una defensa a ultrança de la necessitat que la capital de l'aleshores futura vegueria del Camp de Tarragona portés únicament el nom de Tarragona, i no Camp de Tarragona. I d'una possible capitalitat compartida amb Reus, res de res.

Una imatge de la façana del rectorat de la Universitat Rovira i Virgili. / circdetarragona.com

De retruc, principalment des de la capital, es van tornar a destapar antics debats sobre la toponímia d'equipaments, com l'aeroport de Reus, i d'institucions, com la Universitat Rovira i Virgili. Precisament la universitat de les comarques de Tarragona, creada fa vint-i-un anys i amb seus no només a Tarragona, sinó a diferents municipis de la demarcació, entre els quals hi ha Reus i Tortosa, tornarà a esdevenir tema de debat. El @PP de Tarragona (només de la ciutat) presentarà una moció en la propera sessió plenària de l'Ajuntament per proposar que es modifiqui el nom i es passi a dir, probablement, Universitat de Tarragona.

El partit liderat per Alejandro Fernández, que el dia 10 anunciarà la moció de manera pública, torna a posar damunt la taula un debat que semblava extingit, tot i que va reviscolar amb l'anunci de la construcció del macro complex Barcelona World, al costat de Port Aventura. Llavors, el consistori tarragoní es va aixecar i va tornar a reivindicar la importància de la paraula Tarragona, encara que pràcticament es va quedar sol. De fet, la fe en la marca Tarragona i en la seva potenciació envers l'exerior és un dels trets diferencials de la formació popular, i una de les raons per les quals Alejandro Fernández es va abstenir en el darrer ple de pressupostos.

Però en el renaixement d'aquesta discussió per si la toponímia, ja acceptada i difosa arreu, és l'adequada o no, pot topar amb el pensament de municipis veïns, com ja va passar fa només tres anys. A més, si pel PP el debat sobiranista que s'està coent a Catalunya, i òbviament, també a Tarragona és inútil perquè el que interessa realment és fugir de la greu crisi econòmica, per què ara torna amb un altre debat identitari?


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar