loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Anar de Guàrdia Civil també està permès: arrenca el Carnaval 2014 a TGN

Sergi Casado Cultura i patrimoni diumenge, 23 de febrer de 2014

L'atzar ha fet que el 23-F d'enguany precedeixi l'inici del Carnaval. L'autor de l'intent de cop d'estat va ser el coronel de la Guàrdia Civil Antonio Tejero. Casualment, fa algunes setmanes, alguns mitjans de comunicació van publicar que, a través d'una ordre ministerial signada pel titular l'Interior, Jorge Fernández Díaz, les disfresses de la Benemèrita havien quedat prohibides. El text, però, en cap moment es refereix explícitament a la prohibició durant els carnavals, però potser en alguns punts no va quedar del tot clar. Un dels primers a publicar-ho va ser kaosenlared.com.

Font: www.teinteresa.com

En tot cas, el mateix ministre va negar que s'hagués prohibit la disfressa, ja que l'ordre ministerial tan sols afectava a l'ús "reglamentari oficial". Així, doncs, durant aquest Carnaval tot aquell qui tenia pensat posar-se un dia en la pell d'un agent de la Guàrdia Civil ha de saber que no infringirà cap llei.

A Tarragona, els actes arrenquen el dilluns 24 de febrer. Ara fa un any que la Bóta del Carnaval 2013 va ser segrestada en un acte reivindicat per un grup que es feia anomenar Col·lectiu d'Obrers i Obreres cada cop més cabrejats amb l'Ajuntament (OOCCMCAA). L'expectació és màxima per veure quina acció duran a terme enguany per donar la benvinguda a la nova regidora de Cultura, Begoña Floría.

Els actes comencen amb una exposició retrospectiva del Carnaval de 2013. Hi exposen 20 fotògrafs de l'Associació Fotogràfica de Tarragona: Jordi Barberà, Maribel Bartolomé, Joaquin Cabezas, José Francisco Caro, Sílvia Ferrer, Joan Gabarró, Dolors Granero, Andreu Gual, José Maria Hernández, Josep Maria Marqués, Carles Riba i Pilar Veciana. Es pot visitar a l'Espai Turisme, al carrer Major.

El primer acte multitudinari del Carnaval de Tarragona serà la Disfressa d'Or. Per primer cop des que es fan tres sessions, les entrades ja estan exhaurides des del dia que es van posar a la venda. Un altre dels actes que cada cop guanya més adeptes és la Baixada del Pajaritu

Consulta AQUÍ la programació del Carnaval 2014 de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar