loader
menu

CIUTAT

La greu crisi de la cadena HUSA colpeja l'hotel Imperial Tarraco

Sergi Casado Ciutat dilluns, 24 de febrer de 2014

L'Hotel Imperial Tarraco passa per les seves hores més baixes. La delicada situació econòmica que travessa el seu grup propietari, el grup HUSA, amb prop de 200 milions de deute, està tenint greus efectes sobre l'hotel més significatiu de Tarragona, just l'any després de complir mig segle de vida.

Una imatge de l'hotel Imperial Tarraco, amb la remodelació iniciada. / circdetarragona.com

Font: circdetarragona.com

Fonts consultades pel Circ han assegurat que l'empresa, propietat de Joan Gaspart, els deu les nòmines dels darrers dos mesos. Qui ha de pagar, però, no és exactament el grup HUSA, sinó Hosteleria Unida, la matriu del grup. No és el primer endarreriment en el pagament, ja que es tracta d'una situació que ja fa anys que pateix el col·lectiu de 33 treballadors de l'emblemàtic hotel tarragoní. A diferència d'altres cadenes, l'hotel Imperial Tarraco gestiona els seus propis ingressos i té el servei de bar i restaurant externalitzat.

Les notícies que apareixen sovint referents al grup HUSA sempre incideixen en les angúnies econòmiques, i això també té altres efectes. Per exemple, alguns dels proveïdors habituals de l'hotel tarragoní han deixat d'oferir servei per temor, possiblement, a no cobrar. No volen més tractes amb la cadena.

A més, hi va tornar a haver canvis en la direcció, després de la marxa sobtada del darrer màxim responsable només cinc mesos després d'arribar.

A la venda des de fa tres anys

Les obres de remodelació de l'hotel han quedat aturades a causa de les estretors d'HUSA. El rumor sobre un possible concurs de creditors és present, però segons ha pogut saber El Circ, no n'ha transcendit res. Des del 2011 l'hotel tarragoní ja estaria en el mercat. De fet, l'any passat el grup va arrencar el procés de venda després de signar un contracte amb una incipient empresa mallorquina, que li hauria injectat 3 milions per tenir liquiditat.

Dos dels hotels del grup, tant el Juan Carlos I, a Barcelona, com l'HUSA Princesa, a Madrid, també han rebut les conseqüències. El de Madrid podria anar a parar a mans d'un grup llatinoamericà amb interessos a l'estat espanyol, mentre que en el cas del Juan Carlos I HUSA es vol desvincular de l'hotel.

Ara mateix, la situació a l'Imperial Tarraco és de compàs d'espera. L'hotel ubicat en un lloc estratègic i privilegiat nota els efectes de la mala maror econòmica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar