loader
menu

CiU presentarà una moció per ajudar a tots els autònoms de Tarragona

El Circ dilluns, 24 de febrer de 2014

Aviat farà un mes que l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar tot un paquet de mesures adreçades als autònoms, tot i que només es referia als nous emprenedors de 2013. Bonificacions de fins el 95 per cent a través de la plusvàlua, l’IBI i l’IAE. En aquest últim impost, la bonificació per a nous autònoms tan sols s'aplicaria si la facturació durant el primer any fos superior al milió d'euros. Per aquesta indefinició i d'altres, l'Ajuntament va decidir crear una comissió formada per polítics i tècnics per acabar de detallar l'abast dels ajuts promesos per l'alcalde.

Font:circdetarragona.com

El grup municipal de Convergència i Unió s'ha avançat a veure'n els resultats i presentarà una moció en el plenari del divendres 28 de febrer en què posarà èmfasi en quatre punts principals per donar un cop de mà a tots els autònoms registrats a Tarragona. Segons l'alcalde, 1.030.

Pel que fa a les demandes de la moció, la primeraa, que les bonificacions anunciades també s'apliquin a la resta d'autònoms de la ciutat. Més enllà d'incentivar la creació de noves aventures empresaris, la federació nacionalista considera que també cal ajudar "a tots els qui ja la tenen iniciada i consolidada"

L'esmena que defensarà Victòria Forns també demanarà que s'habilitin nous espais perquè els emprenedors puguin desenvolupar la seva activitat, i a preus competitius. Suggereixen que es canviï el sistema de bonificacions als nous emprenedors que optin a una cessió de despatx al viver d’empreses prolongant-lo dels dos anys actuals als tres anys i començant amb una bonificació del 30 per cent el primer any, el 20 per cent el segon any i el 10 per cent el tercer.

Per als nacionalistes, l'ocupació d’espais per a petites i mitjanes empreses ha de ser un altre al·licient per mantenir l’activitat o iniciar-ne una de nova. El text també proposa que ss'ofereixin serveis a preus competitius, inclosos els del lloguer de la seva seu o despatx, als autònoms que ja tinguin en funcionament la seva activitat. El viver d’empreses de Tarragona hauria de disposar d’un espai físic per empreses que tinguin més de tres anys per ajudar a la seva consolidació més enllà dels seus inicis.

CiU també vol que a partir del quart any de la creació de les empreses, un cop estinguin consolidades, se’ls pugui oferir un espai nou a preus competitius per mantenir la seva activitat en aquest cas sense bonificacions. Per últim, també insta l'Ajuntament a prestar els serveis d'assessoria i consultoria als emprenedors i petites empreses. Aquest últim servei, en principi, ja l'ofereix Tarragona Impulsa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar