loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Amfiteatre i el Circ romà per fi obriran tots els dies de la setmana

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 25 de febrer de 2014

El principal conjunt romà de Tarraco, com és l'Amfiteatre i el Circ-Pretori, per fi es podran visitar tots els dies de la setmana. Amb la clara voluntat de garantir els museus oberts tots els dies de la setmana, la conselleria de Patrimoni ha aplicat canvis que permetran gaudir de les principals icones del patrimini romà de Tarragona en horari intensiu de 10 a 15h i la maqueta de la Tarraco romana, tot el dia. Així es resoldrà una necessitat que requeria la ciutat, per al visitant individual i per als grups de turistes, que afavorirà, a més, una millor distribució de públic.

Un cop fet l’estudi de visitants del passat 2013, s’ha valorat que aquests tres espais són els més visitats en els mesos de maig a setembre representant un 75% del total de visites als museus de la ciutat, i per tant calia contemplar la necessitat de la seva obertura tots els dies de la setmana.

Són poques les ciutats que ofereixen el Patrimoni i els museus oberts els set dies de la setmana i aquest fet diferencial comportarà principalment una millora de l’oferta turística i un increment de serveis, així com pel que fa també a les empreses de guies de la ciutat.

Per fer aquest canvi, però, ha calgut una reorganització del personal que treballa a tots els espais museístics municipals, i per aquest motiu també canviarà el sistema de visites a les cases museu (Casa Canals i Casa Castellarnau) que passaran a ser visitables només en grups i hores concertades, prèvia reserva; menys dissabtes i diumenges, que es podrà visitar lliurement. Així, el mateix personal es podrà redistribuir en horaris i equipaments per mantenir els museus oberts en dilluns.

Aquest horari es farà enguany del 14 d’abril al 30 de setembre, i es repetirà en aquests mesos de temporada alta cada any. La resta de mesos de l’any l’horari dels museus continuarà com fins ara. Amb aquest horari intensiu, a més, el manteniment a aquests tres espais es podrà fer dilluns tarda, únic moment en què restaran tancats.

Una imatge de la capçalera del Circ romà. / circdetarragona.com

L'Amfiteatre. / circdetarragona.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar