loader
menu

CIUTAT

El plenari de TGN no podrà fer fora el president dels paradistes del Mercat

Sergi Casado Ciutat dimecres, 26 de febrer de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ja ha decidit fer fora del consell d'administració de l'empresa municipal de mercats (Espimsa) al president de l'Associació de paradistes del Mercat Central, Albert Ribot. Així figura en l'ordre del dia de la junta general extraordinària de l'empresa Espimsa, que se celebrarà el divendres 28 de febrer, en que textualment diu "cessar un membre del consell d'administració". Això sí, sense cap menció al nom.

El punt s'haurà de sotmetre a votació, però ja és segur que no prosperarà ja que els principals grups de l'oposició, CiU PP, ja han sol·licitat que aquest punt es retiri de l'ordre del dia. I si no ho fan, hi votaran en contra, segons ha pogut confirmar El Circ. Tant CiU com PP, amb la qual cosa el cessament no es faria efectiu. Les dues formacions entenen que aquesta votació primer s'hauria de fer en una reunió del consell d'administració d'Espimsa i no en el plenari.

A més, també consideren que l'actual president dels paradistes pertany a Espimsa en qualitat de paradista, i per tant, hauria de ser aquest col·lectiu el que decidís rellevar els seus representants. De fet, Espimsa té tres membres més, pero Ribot, a més, és el president de l'associació. També és possible que desaparegui de l'ordre del dia el punt que fa referència a la renúncia del vicepresident d'Espimsa i també membre del Consell d'Administració, el socialista Manolo Fuster.

La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, ha assegurat que "la postura de CiU i PP és difícll d'entendre perquè ells sí tenen representació al consell d'administració d'Espimsa".

El cessament de Ribot, que demà dijous 27 de febrer, donarà explicacions en una roda de premsa, té el seu origen en pressumptes irregularitats en el procés de compra de dues parades del Mercat, en el qual Ribot s'hauria aprofitat de la seva condició de membre d'Espimsa.

De fet, l'únic que es farà efectiu en el ple ordinari del 28 de febrer és que se li retiren aquestes dues parades (la 20 i la 21), ja que l'alcalde tan sols en donarà compte. És a dir, n'informarà, i des d'aquest moment, el titular de les parades disposarà de 10 dies hàbils per desallotjar-la. En aquest apartat, tant CiU com el PP no hi veuen cap inconvenient perquè es tracta de qüestions administratives, basades en un informe de l'Interventor general.

La regidora i presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton, ha declinat fer cap declaració al respecte fins després del plenari del divendres 28.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar