loader
menu

CiU i PP s'alien i eviten que Espimsa expulsi el president dels paradistes del Mercat

Sergi Casado divendres, 28 de febrer de 2014

Més que el ple ordinari, a Tarragona avui l'interès acaparaven les juntes extraordinàries prèvies de tres empreses municipals. Acostumen a ser un pur tràmit, de lectura obligada, i al que se li dóna el vistiplau per inèrcia. Avui, no, i en concret, la que gestiona els mercats, Espimsa.

Albert Ribot, al centre de la imatge, en primer terme. / circdetarragona.com

Una imatge de les bancades de CiU i PP. / circdetarragona.com

El punt calent del debat s'ha centrat en el debat sobre el cessament del president dels paradistes del Mercat, Albert Ribot, com a membre del consell d'administració. Aquí, el PP s'ha unit amb CiU per defensar Ribot. "La prova que és una decisió política es demostra en la filtració als mitjans de comunicació", ha recordat Alejandro Fernández, qui creu que la decisió s'ha pres sense l'acord dels paradistes, qui també ha comparat el consell d'administració d'Espimsa amb "el Corral de la Pacheca". Per això, ha demanat a la regidora Patrícia Anton que deixi la presidència de l'empresa.

La regidora de comerç ha defensat que la decisió de cessar Ribot sí es pot aprovar en una junta extraordinària "perquè ostenta un càrrec públic gràcies a aquesta junta". Anton s'ha mostrat ferma en els arguments que ja va defensar el dijous 27 de febrer, recordant que l'ocupació que va fer el president dels paradistes va ser "il·legal, fraudulenta i del tot inadmissible".

De moment, Ribot continua al consell d'Espimsa. El ple ordinari, en canvi, ha oficialitzat la recuperació de les parades 20 i 21 que ara ocupa Ribot.

Les esbatussades més matineres

Junt amb l'empresa de Transports (EMT) i la de Desenvolupament Econòmic (EMDET), són les tres que arrosseguen dèficit i per això cal que s'aprovi un pla d'autocorrecció per complir amb la nova Llei de Racionalización y Sostenibilidad del PP.

Hi ha hagut dos mesos, però l'equip de govern s'ha encantat, i el propi regidor d'Hisenda, Pau Pérez, ho ha reconegut: "A mesura que anaven sortint del forn els anàvem enviant per mail", confessa el responsable de les finances municipals.

El termini finalitzava avui mateix, i per tal de no incomplir la llei, el dilluns 24 de febrer ja es van convocar les juntes urgents pel ple del divendres 28. El Circ ja va pronosticar que les esbatussades en el ple començarien aquí. Fins dimecres a la tarda, l'oposició no va poder disposar dels informes; un temps del tot insuficient per poder consultar amb calma i si fos necessari, preguntar dubtes.

Convergència i Unió s'ha quadrat i ha mantingut la seva disconformitat amb les formes. Ha estat l'únic grup municipal que ha votat en contra, acusant el PSC d'espolsar-se la culpa: "No traslladin a l'oposició una responsabilitat que és de l'equip de govern", ha indicat Victòria Forns. Ballesteros ha contraatacat apel·lant "a la consciència del pecat".

El PP ha abaixat els braços i per tal de no fer enfadar els socialistes, com també ho fa i molt, l'administració Ballesteros, s'ha abstingut. La regidora d'ICV-EUiA, Arga Sentís, també.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar