loader
menu

CIUTAT

L'Hospital Joan XXIII incorpora una tècnica per trencar i extreure pedres dels ronyons

El Circ Ciutat dilluns, 03 de març de 2014

El Servei d'Urologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona realitza una tècnica quirúrgica mínimament invasiva, anomenada nefrolitotomia percutània, per al tractament de les litiasis renals grans (càlculs en els ronyons) o que no s'han resolt amb la litotrícia extracorpòria (cirurgia tradicional).

Foto: circdetarragona.com

La nefrolitotomia percutània és un procediment quirúrgic endoscòpic realitzat sota anestèsia general mitjançant el qual s'extreuen per via percutània les litiasis localitzades en el ronyó. A través d'una petita incisió d’un centímetre en la pell de la regió lumbar, s'introdueix un instrument que permet veure el càlcul dins del ronyó i trencar-lo en trossos, que després s'extreuen per aquest orifici. La fragmentació del càlcul es realitza amb energia làser o amb un aparell denominat litotritor pneumàtic.

Aquesta tècnica de cirurgia mínimament invasiva, davant la cirurgia tradicional oberta, evita una antiestètica cicatriu lumbar, produeix menor dany al ronyó, disminueix el risc de sagnat i la necessitat de transfusions, el pacient té menys dolor en el postoperatori, i per tant, ha d'estar menys dies a l'hospital recuperant-se i pot reprendre la seva activitat habitual abans.

L'esforç inversor en material endoscòpic i en modernes tecnologies com el làser d’Holmi, així com la contínua formació dels seus especialistes en les noves tècniques quirúrgiques, ha permès al Servei d'Urologia de l’Hospital Joan XXIII ser pioner des del 2013 en la província de Tarragona en aquesta tècnica que fins ara requeria el trasllat i l’ingrés del pacient en hospitals de Barcelona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar