loader
menu

El PSC de TGN posa en marxa les primàries per nomenar candidat a Ballesteros

Sergi Casado dilluns, 03 de març de 2014

Ja fa temps que per Tarragona circulen noms i es rumoreja sobre els possibles hereus de Josep Fèlix Ballesteros per rellevar-lo quan l'alcalde decideixi plegar. Successors, sí. Villamayor, Floria i Castillo podrien són els que més sonen. De rivals, ara mateix, no en té cap, i si en té, encara no és el moment de plantejar cap guerra perquè la perdria. La unitat entorn a Ballesteros és ferma. Ferma també és la seva voluntat per seguir treballant per la ciutat i que acceptarà el que el partit decideixi.

L'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros. / circdetarragona.com

De totes maneres, els nous estatuts del Partit dels Socialistes de Catalunya, formulat recentment a causa dels nombrosos conflictes interns al partit, estableixen que s'haurà d'obrir un procés de primàries per escollir el candidat a les eleccions municipals de maig de 2015.

L'agrupació local del PSC va arrencar el procés de manera formal el passat dilluns 24 de febrer. L'òrgan executiu dels socialistes a Tarragona, l'executiva, va acordar proposar Ballesteros com a candidat a primàries, i fonts del PSC han confirmat al Circ que l'actual alcalde ho va acceptar.

Aquest, però, és un dels mètodes que planteja el PSC per optar a ser alcaldable. L'altre, d'acord amb la condició de ciutat superior als 50.000 habitants i, en la qual, a més, el PSC hi governa, el militant tarragoní o tarragonina podria "disputar-li" oficialment el número 1 de la llista a Ballesteros. No passarà, però per fer-ho, caldria tenir l'aval del 40 per cent de la militància a la ciutat, la qual està xifrada en uns 600.

El termini per presentar els avals s'acaba el proper 10 de març. Com que, a priori, no es preveu cap moviment dins de les files socialistes, aquest mateix dia Ballesteros passaria a ser el candidat oficiós, ja que serà necessari que el partit li doni validesa oficial. Això arribarà el 26 d'abril, quan el PSC celebrarà el Congrès Nacional i oficialitzarà el nom de tots els seus alcaldables.

Tot i que a Tarragona no hi haurà lluita, el procés de primàries s'està vivint molt intensament a la capital del país. Sis socialistes pugnen per encapçalar la llista per al 2015 a Barcelona. A Sabadell, Josep Ayuso ja s'ha proclamat guanyador. A Tortosa, Mataró o Badalona també es viurà pugna per optar a la trona municipal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar