loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament de TGN pateix un cop d'estat molt peculiar

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimarts, 04 de març de 2014

El Rei Carnestoltes ja és mort, però fins a l'hora de l'enterrament, Tarragona està convulsionada. Tant, que fins i tot hi ha hagut un intent de cop d'estat a la sala de plens, mentre s'hi celebrava una sessió plenària molt folklòrica i pintoresca. Des de fa anys, la Colla la Bóta acapara bona part del protagonisme del dia de la Sardina, el de l'enterrament de Carnestoltes i de la seva Concubina.

Ho fan donant vida al Seguici de les Ploraneres, que vetllen i lamenten la pèrdua del monarca. Durant el dia reparteixen esqueles als tarragonins i tarragonines i com cada any també fan visites institucionals als representants polítics municipals. Enguany, però, hi ha hagut una novetat. Després que el portaveu de les ploraneres, el Coronel Tejero, ha donat les gràcies a l'alcalde Ballesteros per no donar el cens per fer la consulta i mantenir, així, Espanya unida, s'ha passat a l'acció.

Per art de màgia, el Bisbe estava dirigint una sessió plenària extraordinària, amb Ballesteros a la bancada de l'equip de govern, i de sobte, el mateix Tejero ha irromput a la sala noble del consistori a disparant a tort i a dret. Segons explica la Colla la Bóta, que organitza la vetlla del Rei Carnestoltes des de l'any 1989, és el primer cop que han pogut actuar dins de la sala de plens de l'Ajuntament. El vídeo l'ha penjat a youtube la regidora de Cultura, Begoña Floria, felicitant la Colla la Bóta pel #23Ftarragoní.

A la tarda, al Teatre Metropol, la ironia i l'extravagància es tornen a donar cita, i des d'allí a la plaça de la Font, on es cala foc a les despulles del Rei i de la Reina.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar