loader
menu

El PP torna a sortir en defensa de TGN, ara pels creuers

El Circ dimecres, 05 de març de 2014

Cada cop que Tarragona es desmembra, el líder del Partit Popular, Alejandro Fernández, aixeca la veu. La defensa de la marca Tarragona la porta adherida a l'ADN. La marxa, provisional, de la nova terminal de creuers a la Pineda, segons va publicar Diari de Tarragona, ha encès els ànims dins de la formació popular.

Una imatge del creuer Riviera, l'últim que va fer parada a la ciutat a finals de 2013. / cedida

Alejandro ha afirmat que “sigui com sigui la terminal de creuers ha d’anar al municipi de Tarragona perquè no creiem en la provisionalitat a La Pineda”. En aquest sentit, el líder popular ha assegurat que “aquesta és un nova demostració de que Tarragona necessita un alcalde que s’enfronti a Josep Poblet, perquè sinó Vila-seca serà sempre la beneficiada”. El portaveu del PP ha dit que “Ballesteros s’està empassant una nova mentida de Josep Andreu perquè s’ha de ser molt ingenu per pensar que el senyor Poblet es deixarà perdre la terminal de creuers una vegada instal·lada a La Pineda i que acceptarà que els turistes no vagin al seu municipi”.

El president popular ha recordat que “fa un any que s’anuncien reunions entre Cambra, Port i Ajuntament per fer una terminal de creuers a Tarragona, però ara diuen que les condicions tècniques no són adients i que s’ha de fer a Vila-seca. No ho sabien això abans? Hi ha hagut un canvi de decisió impulsat per Josep Poblet”.

El portaveu popular ha assegurat que “s’ha de ser molt ingenu perquè Ballesteros digui que es refia de la paraula de Josep Andreu perquè des del moment en que els creuers atraquin a La Pineda, el senyor Josep Poblet adaptarà la zona per adaptar-la als nous turistes i serà impossible que aquests vagin a Tarragona”. Alejandro ha afirmat que “Ballesteros ha fet un ridícul espantós proposant un nou pacte de la Boella per uns creuers que no aniran al seu municipi”. “Això s’ha de rectificar perquè si la terminal de La Pineda estarà en quatre anys, quant haurà d’esperar Tarragona? 10 anys? 15?

Aquesta provisionalitat no se la creu ningú”, ha afegit. L'alcalde, en declaracions a Tarragona Ràdio, ha deixat clar que l'obra a la Pineda serà provisional perquè en breu se signarà un protocol d'intencions en què es deixarà fixat que la terminal definitiva es construïrà al Port de Tarragona.

Les propostes, al plenari

Per tal que Tarragona no perdi la terminal de creuers, Alejandro ha presentat sis propostes que es portaran als propers plenaris de l’Ajuntament de Tarragona:

1- El representant de l’Ajuntament al consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Pau Pérez, ha d’exigir que la terminal de creuers vagi a la ciutat de Tarragona. En cas contrari, ha d’abandonar el consell d’administració per aquesta agressió intolerable a la nostra ciutat.

2- Hem de començar a adaptar i condicionar el tram tarragoní del Port de Tarragona a la nova arribada de creuers. S’han de cobrir els dipòsits de carbó, perquè no és la millor rebuda per a un creuerista que en un dia de vent la roba i la cara li quedin tacades de carbó. Si no fem això, l’arribada de creuers no tindrà sentit.

3- S’ha de donar suport als projectes de Marina Tarraco i Port Esportiu perquè sinó aquests espais acabaran morint. En aquest sentit, és important recuperar els ferris entre Tarragona i les Illes Balears, tal i com van anunciar fa un temps Ballesteros i Andreu.

4- Es necessària l’activació de l’Agència Marca Tarragona com a consorci público-privat, tal i com s’ha fet a Barcelona, per gestionar aquesta arribada de creuers.

5- És vital començar a dissenyar la connexió entre el comerç urbà i l’arribada de creueristes. És a dir, com farem arribar els visitants al centre de la ciutat per fer les seves compres a les botigues i visitar el nostre patrimoni.

6- Tarragona necessita un alcalde que s’enfronti al senyor Poblet. Ara entenc perquè Poblet és el més gran fan de Ballesteros, perquè el toreja com vol. Poblet va defensar que Ballesteros continués com alcalde perquè tenia por de trobar-se un nou alcalde al que no pogués torejar. Ballesteros i Andreu ballen com ell vol. Es necessari que Tarragona tingui un alcalde i un president del Port, que no sigui Josep Poblet l’alcalde i el president del Port. Perquè sinó sempre sortirà beneficiada Vila-seca.

Alejandro Fernández ha finalitzat recordant que “des del Partit Popular sempre hem apostat per l’equilibri entre turisme i indústria, per això no entenem que tot el turisme vagi sempre a Salou i Vila-seca, mentre que tota la indústria sempre va a Tarragona. Creiem que no és just i que suposa un desequilibri”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar