loader
menu

CIUTAT

El gran outlet projectat a Port Tarraco genera detractors en només 24 hores

Sergi Casado Ciutat dijous, 06 de març de 2014

L'anunci de la construcció d'un gran outlet a Port Tàrraco ha sacsejat el comerç, però no només el local. La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ha expressat la seva sorpresa i total oposició a la futura nova gran àrea comercial, en un comunicat en què lamenta que la notícia coincideix amb l’esforç del comerç tarragoní per revitalitzar el centre de la ciutat.

Una imatge de Port Tarraco. / circdetarragona.com

Així mateix, la confederació també està sobtada pel fet que des de les administracions es digui que no tenien constància de la creació d’un complex de 5.500 metres quadrats, en un espai que, tot i ser gestionat per una empresa privada, és públic. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en declaracions a l'emissora municipal, Tarragona Ràdio, ha assegurat que l'outlet és interessant, però alhora ha demanat que hi hagi consens amb el comerç local per tirar-lo endavant.

Igualment, la organització patronal entén que el Port de Tarragona no pot facilitar una oferta comercial, sinó tot el contrari. Considera que hauria de ser un punt d’atracció per a la revitalització del comerç de la ciutat, però no a costa de "xuclar-lo i de debilitar-lo", ja que, si es dugués a terme, podria tenir l’efecte invers i fer perdre l’atractiu actual de la ciutat.

La CCC també recorda que l’oferta que es vol donar a Tarragona és de productes outlet –saldos–, que actualment ja compta amb diferents centres d’aquest tipus a Catalunya, i s’està generant una sobresaturació.

La patronal lamenta que l’aparició d’aquests centres estigui mancada de cap full de ruta o de coherència des de les Administracions, i que Catalunya s’estigui convertint en l’abocador de productes de saldo d’Europa, amb el greu perjudici que això comporta per a l’economia catalana, la seva indústria tèxtil, creadors, dissenyadors i botigues multimarca.

És per aquest motiu que la CCC s’ha adreçat a la Direcció General de Comerç per conèixer la situació del projecte i ha demanat el compliment de la normativa, perquè al ser un establiment col·lectiu de més de 2.500 m2 requereix de llicència comercial de la Generalitat de Catalunya, i per obtenir-la hauria d’estar dins de la TUC (Trama Urbana Consolidada), cosa que no és el cas del Port de Tarragona, que està fora


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar