loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Més de 100 músics tocaran en 40 espais durant el festival Dixieland

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 06 de març de 2014

Més de 100 artistes participants, 70 activitats en 40 espais i entitats participants. Aquests són els números del festival Dixieland de Tarragona, que enguany arriba a la seva vintena edició.

Amb la voluntat d’acostar el Dixieland a nous públics, el Festival amplia el nombre d’espais i apropa el dixie als barris, en concret als seus centres cívics. Amb la mateixa filosiofia d’arribar a més públics, el Dixieland fa una aposta clara també enguany per acostar-se al públic més petit per tal de fomentar aquest estil musical tot explicant els origens del jazz, buscant una renovació del públic que serà qui farà créixer el festival d’aquí a uns anys.

Enguany el Dixieland també amplia disciplines artístiques. Per primera vegada no només la música tindrà lloc dins el festival. Així, també la pintura, la dansa, el cinema, la poesia, el teatre o la gastronomia seran les disciplines que sumaran forces al festival i que complementen la oferta cultural amb un únic fil conductor que és la música.

Els estils musicals també viuran en el Dixieland 2014 una ampliació. Del jazz antic al jazz modern, passant pel dixieland, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing, flamenc,... Aquesta obertura ens ha permès omplir una graella amb molt de color i calidesa arribant a més públics i fent un festival més popular i per a tots els gustos.

Joves talents i músics de renom
El Festival Dixieland fa una aposta clara pels nous talents i pels música de tarragona. D’aquesta manera, es potencia a joves creadors ja consolidats músics de Tarragona, Reus, Cambrils, Barcelona... Així com també joves que tot just comencen la seva trajectòria a les escoles, Aula de músics, Estudi de Música, Escola de Cambrils, Small Band o Sitges Jazz Antic.

Pel que fa a la participació tarragonina, comptem amb els grups ja tradicionals al certamen anual com són la Small River Dixie, la Pixidixi, la Stromboli Jazz Band, els Feos i la Diximania, i molts més, que conformen un important grup de músics de la ciutat i el territori, joves talents que aposten per aquest estil i que any rere any perfeccionen la seva feina i ho faran en els nombrosos espais que han ofert la seva predisposició i interès pel certamen un cop més.

Els caps de cartell

El cartell d'enguany. / ajuntament de Tarragona

A més, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament s’ha seguit apostant per concerts de gran renom, dels que cal destacar, entre d’altres Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro , Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria.

Randy Greer Quintet serà el primer a actuar al Teatre Metropol dins el Festival i ho farà el proper dijous 10 d’abril a les 20h. El cantant nord-americà és un dels cantants més sòlids del jazz i influenciats per aquest món, ja que és nét del bateria de Duke Ellington, Sonny Greer; i ho fa seguint el llegat, la veu i l’estil de Nat King Cole.

El segon Gran Concert al Teatre Metropol anirà a càrrec de Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, que es podrà veure l’endemà, el divendres 11 a les 20h i que ofereixen la veu i la música respectivament, presentant un concert únic i explosiu que situarà en una mateixa escena les cançons del nou disc del particular creador tarragoní, Ciutòpolis.

Finalment, el tercer concert del Metropol, serà a càrrec de Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Foruny, el 12 d’abril a les 20h, que presentaran un concert especialment creat pel Festival i on el més espectacular serà veure aquest jove pianista tarragoní, Xavi Torres, acompanyat dels reconegudíssims saxofonistes Sambeat i Fortuny.

Les entrades per a aquests tres concerts de pagament es posaran a la venda el proper dijous 13 de març a través de les taquilles del Teatre Metropol, Tarracoticket i Atrapalo.

El Dixieland a les xarxes
El Dixieland estarà més present que mai a les xarxes socials. Per primer cop comptarà amb una pàgina de Facebook ,i per primera vegada, el Festival comptarà amb la figura del tuitaire convidat. El músic Roger Conesa ens donarà la seva visió particular del Dixieland a través del Twitter de Tarragona Cultura. Per últim, a través de l’app Agenda Cultural de Tarragona, tots els ciutadans podran seguir els actes del Festival sense predre’s cap detall.

El Dixieland mira cap el futur
A banda de l’èxit del nou model de gestió impulsat enguany que es vol mantenir en els propers anys, el futur del Festival Dixie de Tarragona està més que assegurat, ja que la voluntat des de l’Ajuntament és engegar un projecte de col·laboració amb altres municipis del territori per tal de crear un circuit estable de programació en el marc del festival, creant sinèrgies de gestió i de contractació d’artistes i bandes de poblacions com Altafulla, Salou, Valls o Sitges; amb qui ja s’han fet els primers contactes.


Documents

Programa Dixieland 2014 TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar