loader
menu

CIUTAT

La URV aparca, a l'instant, el debat pel canvi de nom proposat pel PP

El Circ Ciutat dijous, 10 de gener de 2013

Després que el PP de Tarragona ha tornat a posar damunt la taula la necessitat de canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili pel d'Universitat de Tarragona, des de la universitat han deixat clar que no és l'hora ni el moment. Just després que el president popular a la demarcació, Alejandro Fernández, justifiqués la petició del seu grup municipal basant-se en la pèrdua de posicionament i de projecció internacional que això està ocasionant per a la ciutat, la URV considera que les prioritats per a la institució són altres ben diferents.

El líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. / circdetarragona.com

La URV creu que "en aquests moments les principals preocupacions de la Universitat Rovira i Virgili giren entorn del risc que les dificultats econòmiques del sector públic afectin l’activitat i qualitat del sistema universitari català, tal com s’exposa en la crida de la universitat pública catalana que els rectors i presidents dels consells socials han fet pública aquesta setmana".

La universitat tarragonina posa números i xifres damunt la taula per demostrar la rellevància que ha adquirit des que va ser fundada el 1991. "A través dels més de 30.000 titulats i més de 13.000 publicacions científiques que han dut el nom de la institució i l'han prestigiada arreu del món, avui la comunitat universitària veu que el seu paper de motor de creixement i desenvolupament de les comarques de Tarragona corre perill. Per això la URV dedica tots els esforços a gestionar de la manera més eficient possible els recursos de què disposa, amb la mínima afectació a l’activitat. Alhora, fa una crida a la societat i a totes les administracions públiques perquè defensin la seva universitat pública, per mantenir i augmentar la capacitat de liderar els canvis que la societat necessita".


Després de tots aquests arguments, des de la URV es conclou que "aquest és el debat que la Universitat necessita que la societat faci. Qualsevol plantejament que no contribueixi positivament a aquest debat ens allunya del camí que ens hem marcat i juga en contra dels interessos i del prestigi guanyat per la institució, entre tots i per a tots".

Intents de marginació cap a Tarragona

La formació popular espera comptar amb el suport de tots els municipis de la demarcació, tot i que no ha deixat clar si els seus homòlegs de Reus també ho faran. "Creiem que a Reus seran solidaris i els del meu partit, també. Hi ha temes en els quals no hi ha debat perquè la capital és Tarragona i així és la llei. No es pot discutir". Sense saber que la URV, al cap d'uns minuts, enviaria un comunicat esquivant el debat sobre el canvi de nom, Fernández ha insistit que "no és necessari perquè es tracta de potenciar la marca Tarragona, ja que la decisió presa l'any 91 va ser estrictament política i amb la intenció clara de marginar Tarragona".

Per últim, des del PP de Tarragona s'explica que la moció que presentaran en el ple del divendres 18 es vol trencar amb un greuge comparatiu perquè "Tarragona és l'única capital de província catalana en la qual la universitat pública de referència no porta el nom de la capital".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar