loader
menu

CIUTAT

La Generalitat reemprèn l'obra de la nova presó, que encara no té depuradora ni accessos

El Circ Ciutat dijous, 06 de març de 2014

En els temps que corren, veure que una obra, i a més, pública, es reactiva, hauria de ser un bon senyal. L'equipament en qüestió és el centre penitenciari de Tarragona, ubicat a Mas Enric, al terme del Catllar. Tot i que, en un primer cop d'ull, pot semblar que la presó està acabada, la realitat és que encara hi ha molta feina a fer si es manté el 2015 per posar-la en marxa. De moment, la Direcció General de Serveis Penitenciaris hi ha posat a treballar un equip de vuit persones per fer-hi tasques logístiques.

Font: premsa.gencat.cat

Les funcions d’aquest grup de professionals seran les de supervisar i coordinar les diferents accions en matèria d’equipaments i de personal, necessàries per a l’obertura del centre, que tindrà una capacitat per a 1.020 reclusos. L’equip s’encarregarà de comprovar l’estat de totes les infraestructures, instal·lacions i sistemes de seguretat, amb revisions periòdiques i també puntuals, motivades per aiguats o altres circumstàncies, per tal d’assegurar-ne un estat òptim.

També coordinarà i supervisarà les obres que caldrà dur a terme d’ara endavant per dotar el centre dels equipaments que resten pendents, com ara la cuina, la bugaderia, l’escomesa d’aigua i els accessos.

Dues de les mancances, i precisament, vitals, que té ara mateix el centre penitenciari són els accessos, ara inexistents, i una depuradora. En principi, la Diputació assumirà les despeses de les vies de comunicació a la presó gràcies a un protocol amb els Ajuntaments de Tarragona i del Catllar. En paral·lel, l'ACA, la Generalitat i l'Ajuntament del Catllar han acostat posicions sobre el sistema de depuració de les aigües residuals i podrien anunciar un acord en un parell de mesos.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha celebrat "l'acord absolut" i ha anunciat també que s'habilitarà una línia d'autobús urbà entre la ciutat i el centre penitenciari que estarà pensada principalment per als treballadors i els familiars dels reclusos, i que alhora beneficiarà també als veïns de les urbanitzacions properes.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, des de Tarragona, ha insistit que el territori disposarà, quan es posi en marxa, de la presó "més moderna" de Catalunya. Sobre l'actual edifici ubicat al centre de la ciutat, que podria acollir un centre de règim obert per a més de 200 persones amb el trasllat a Mas d'Enric, Gordó ha defensat que en els últims mesos s'hi han millorat les mesures de seguretat i s'hi ha reduït la ràtio de reclusos per funcionari. El conseller ha respost així a les queixes del sindicat CCOO.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar