loader
menu

CIUTAT

El comerç local de Tarragona no està unit

Sergi Casado Ciutat divendres, 07 de març de 2014

El comerç de Tarragona fa temps que no està unit. Cadascuna de les associacions ha fet la guerra per la seva banda i l'Ajuntament, de moment, no ha estat capaç de reconduir-ho. En molts casos, fins i tot, per desavinences personals entre els mateixos empresaris. Però d'un temps cap aquí, la voluntat de treballar plegats comença a visualitzar-se, encara que no tothom hi estigui d'acord.

Una imatge de la fira Fora Stocks, organitzada per la T de Tarragona./cedida

L'oferta de grans superfícies comercials i d'oci i lleure s'ha multiplicat en els darrers anys, i en el darrer mes, sense anar més lluny, se li han sumat l'ampliació de Parc Central i l'anunci d'un gran outlet a Port Tarraco.

En un tres i no res, més de 10.000 m2 de nova competència, i directa.

Algunes associacions ja negocien fusionar-se des de fa mesos, principalment a l'hora de demanar les subvencions a l'administració. Al maig, aprofitant la renovació de les juntes, l'associació de comerciants La T de Tarragona, l'antiga Via T, confia fusionar-se amb Botiguers de Tarragona.

El president de la T de Tarragona, el joier Joan Blázquez, ha confirmat al Circ que deixarà el càrrec i que no es descarta que el nou màxim responsable ja ho serà de les dues associacions fusionades. "Si ho aconseguim, seria una satisfacció enorme", relata Blázquez, qui també recorda que han estès ponts de diàleg amb altres associacions. Des de Botiguers de TGN es va confirmar que també renovaran càrrecs al maig, però van evitar pronunciar-se sobre el procés de fusió amb la T perquè es tracta d'un procés llarg i complex.

Els comerciants de la Part Alta, però, refusen la fusió. La seva presidenta, Susanna Moreno, insisteix que la seva zona té personalitat suficient per seguir sent independent. Més que la fusió, des de fa anys anys demanen a l'Ajuntament que crei una taula de comerç perquè cadascú faci les seves aportacions i notifiqui les seves demandes. Seria una eina molt útil perquè es podrien crear sinèrgies entre els participants. De fusió, res de res: "Nosaltres no volem fusionar-nos, ho tenim claríssim", conclou Moreno.

I per tancar la zona centre hi ha la Federació d'Unió de Botiguers de TGN, la FUBT, amb establiments repartits per tota la zona centre. En breu també hi haurà eleccions per renovar la junta, tot i que el seu president actual, Eduard Mañas, no vol a sentir parlar de la integració amb altres associacions: "Les relacions són cordials, però cadascú a casa seva.". Des de la FUBT es creu que ells també tenen el dret de demanar a altres col·lectius que també s'aixopluguin sota el paraigua de la FUBT, ja que per això és una federació.

L'Ajuntament de Tarragona s'esperarà a que les diferents associacions negociïn entre elles. No vol interferir, tot i que hi ha col·lectius fa anys que demanen que sí ho faci.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar