loader
menu

CIUTAT

Més de dos-cents tarragonins pedalen per la ciutat per reivindicar més carrils bici

El Circ Ciutat diumenge, 09 de març de 2014

Més de 200 persones, pujades a una bici o amb patins, han recorregut els carrers de Tarragona el diumenge pel matí sota una reivindicació: Exigir un carril bici a la ciutat, una xarxa de 45 km que sigui apta per a patinadors i ciclistes.

Una imatge de la pedalada. / Plataforma per la Mobilitat de TGN

Una imatge de la pedalada. / Plataforma per la Mobilitat de TGN

Una imatge de la pedalada. / Plataforma per la Mobilitat de TGN

Convocats per la Plataforma per la Mobilitat, petits i grans, de totes les edats, han recorregut en menys d'una hora 7.5 km, demostrant que els desnivells de la ciutat no són cap excusa, en opinió de la plataforma, per posar en marxa més carrils bici. Han recorregut trams que suposadament, segons el Pla de Mobilitat, i també en opinió del col·lectiu, presenten més d'un 12% de desnivell, com ara l'avinguda Argentina, però que tal i com ja va demostrar fa setmanes el grup per una mobilitat ambiental i socialment justa a Tarragona això no es correspon amb la realitat, raó per la qual la rectificació dels desnivells del pla de mobilitat ha estat una altra de les peticions escoltades avui.

Les altres consignes que s’han escoltat per megafonia durant el recorregut parlaven sobre l'esgotament del petroli i la seva contaminació i sobre els seus efectes desastrosos per a la nostra societat i per al planeta. En aquest sentit, durant els parlaments s'ha criticat el sistema econòmic actual per afavorir una mobilitat basada en el foment del vehicle privat, en introduir un ritme frenètic durant el nostre dia a dia, amunt i avall. Aquests models de vida potencien desajustos socials i mediambientals, i una tecnologia encaminada al consum i al transport de mercaderies.

Amb aquestes accions des del grup de mobilitat es pretén denunciar i conscienciar sobre el fet que tot això ens porta a xocar amb els límits físics del planeta que es manifesta en la finitud dels seus recursos, en especial del petroli, el gas, el coure o el liti. Continuar l'espiral de consum irracional energètic i de matèries primeres porta a la majoria de la població mundial a l'empobriment, la guerra i la fam.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar