loader
menu

CIUTAT

El Port apostarà per una gran terminal de creuers a TGN, però ara la veu inassumible

El Circ Ciutat dilluns, 10 de març de 2014

D'aquí a només dos anys, el Port de Tarragona ja tindrà enllestit el nou dic dels Prats i dues grans superfícies. Una d'aquests es destinarà a la recepció de creueristes i passatgers de ferris que arribin a la ciutat. D'aquesta manera, es millorarà així la funcionalitat de l'estació marítima actual i, a la vegada, es dóna resposta a una petició de BCN World. El nou dic costarà uns 35 milions d'euros i les dues esplanades, 15 milions.

Font: Autoritat Portuària de Tarragona

La solució definitiva, però, segons ha assegurat el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, passa per construir una terminal urbana al costat del port esportiu de la ciutat, tot i que la inversió necessària és d'entre 80 i 120 MEUR, "inassumibles" ara per ara, ha confessar el president portuari. Es podrien rebre creuers de fins a 2.000 passatgers, i tots entrarien a la ciutat pel Serrallo.

El pla director del Port de Tarragona, que finalitza aquest 2014, ja contemplava la terminal urbana de creuers, a tocar del port esportiu. De cara al nou, que anirà del 2015 al 2030, Andreu ha reafirmat el compromís de tirar-la endavant i treballar per aconseguir, com a mínim, un avantprojecte de com serà aquesta terminal definitiva, que costaria entre 80 i 120 MEUR.

Les previsions en matèria de creuers són optimistes: "volem un projecte de creuers de futur, si pot ser un a la setmana, una escala regular, o si són dos, millor", ha insistit. També ha explicat que BCN World ha demanat al Port infraestructures per fer arribar visitants al territori, i en aquest sentit Andreu s'ha referit a la solució provisional. "Si no dono resposta a les seves necessitats, el port de BCN World serà el port de Barcelona", ha sentenciat el president.

Ampliació de mercats

Per tot plegat, s'ha creat una marca de creuers, "Tarragona Cruise Port Costa Daurada", amb la qual demà mateix es viatjarà a Miami per presentar-la a les principals companyies -una desena- que pretén captar el port tarragoní.

El Port de Tarragona també s'ha fixat com a objectiu la Xina, i treballarà en un nou projecte anomenat ChemMed.

Inversions pel 2014

De cara a aquest 2014, el Port de Tarragona preveu unes inversions de 37 milions i mig d'euros. Entre elles, destaquen actuacions ferroviàries, a les quals es destinaran més de setze milions, o un impuls definitiu a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), després de deu anys estancada, amb una inversió de gairebé quatre milions. També està previst finalitzar el Moll de la Química i inaugurar-lo abans de l'estiu, o engegar la segona fase de l'estació intermodal per facilitar l'arribada de l'ample de via europeu.

També hi ha altres accions més lligades a la ciutat. El port preveu habilitar unes noves instal·lacions per a la Policia Portuària i el Centre de Control i Vigilància abans d'acabar l'any. Així mateix, assumirà la construcció d'una passarel·la elevada per creuar les vies i unir la ciutat i la platja, reformarà l'edifici de La Puda i l'antic edifici de l'Autoritat Portuària -on s'instal·laran oficines-, rehabilitarà també la zona dels anomenats tinglados, i presentarà un projecte d'ús esportiu de l'escullera.

Resultats del 2013

Tot i que el Port de Tarragona ja havia avançat al desembre els resultats anuals, aquest dilluns el seu president ha confirmat que "el 2013 ha estat un mal any". Així, finalment s'ha quedat amb 28 milions de tones de tràfic de mercaderies, un 15% menys que l'any anterior.

Pel que fa a beneficis, el port ha tancat el 2013 amb 4,3 milions d'euros de guanys, i Andreu ha explicat que la seva capacitat inversora "frega els 22 milions d'euros". Malgrat reconèixer que ha estat un mal any, s'ha mostrat optimista i ha dit que entenen que "és un any puntual, conjuntural, i que no posa en risc la nostra capacitat d'inversió ni la nostra solvència econòmica", ha finalitzat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar