loader
menu

CIUTAT

Més de 50 trens uniran diàriament TGN i Reus abans de l'estiu

El Circ Ciutat dilluns, 10 de març de 2014

Cinquanta-cinc combois diaris, amb una freqüència de 30 minuts en les hores punta, uniran Tarragona i Reus cada dia abans de l'estiu. Aquest és un dels principals trets de la nova xarxa de les rodalies territorials a les comarques del Camp de Tarragona.

Font:cedida

A més, hi haurà un nou servei ferroviari entre l’Arboç i Cambrils, creant d’aquesta manera un nou eix de comunicació entre el Baix Penedès, Tarragona i la Costa Daurada, fins ara inexistent, i que permetrà millorar la connexió de les rodalies de Tarragona amb les de Barcelona. La millora dels serveis ferroviaris al Camp de Tarragona es complementarà amb la incorporació dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Tarragona abans de l’estiu. Clica AQUÍ per consultar un document adjunt.


Reus-Tarragona, la nova línia RT1
La millora dels serveis Reus-Tarragona suposa un total de 10 noves expedicions per sentit entre les dues ciutats, arribant a un total de 27 trens diaris cap a Tarragona i 28 cap a Reus (55 trens al dia). Aquestes 10 noves freqüències s’obtenen amb 8 noves expedicions per sentit que faran serveis exclusivament entre Reus i Tarragona i 2 nous serveis per sentit que arriben també fins a Barcelona. Per realitzar aquestes expedicions, amb parada a Vila-seca, es faran servir unitats 447 i 448.

Servei ferroviari l’Arboç-Cambrils, la nova RT2

La xarxa de rodalia de Tarragona es completa amb un nou eix de comunicació entre l’Arboç i Cambrils que permet fer el trajecte entre aquestes poblacions sense haver de fer transbordament a Sant Vicenç de Calders i millorant, alhora, la connexió de Tarragona amb les rodalies de Barcelona. Així, es crea un nou servei que permetrà la connexió directa del Baix Penedès amb Tarragona i la Costa Daurada amb cinc noves expedicions per sentit al dia que garanteixen aquesta connexió en les hores punta. Tots aquests trens tenen parada a totes les estacions del recorregut.

Integració tarifària

La millora dels serveis ferroviaris al Camp de Tarragona es complementa amb la integració abans de l’estiu dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Tarragona, que es farà de forma progressiva a tots els municipis que formen part del servei de rodalia, és a dir, entre els municipis de Reus i Tarragona i en el corredor l’Arboç – Tarragona - Cambrils.

La primera fase suposa l’establiment de sistemes de validació sense contacte a les estacions i, posteriorment, es procediria al desenvolupament de les aplicacions per a la venda de títols i recàrregues a les mateixes estacions. Els títols de transport també es podran adquirir al conjunt de punts de venda disponibles per part de l’ATM del Camp de Tarragona.

Mobilitat al Camp de Tarragona

El desplegament de la rodalies de Tarragona es coordinarà també amb la millora de les connexions amb el transport públic per carretera, i més concretament amb la xarxa d’autobusos d’altes prestacions exprés.cat de la Generalitat. En aquest sentit, durant aquest mes de març es posarà en servei el bus exprés entre el Vendrell i Tarragona. En una segona fase es millorarà el servei Tarragona-Reus i ja en una tercera es desenvoluparan els serveis exprés Tarragona-Salou-Cambrils, Tarragona-Valls, Salou-Reus i Tarragona-Vila-seca.

La principal característica de les línies de la xarxa exprés.cat, que quan s’acabi d’implantar a tot Catalunya estarà formada per 40 línies, és que enllaça de manera ràpida les principals ciutats del país, millorant la freqüència de pas i, en alguns casos, el temps dels trajectes i oferint un conjunt de millores en la informació als usuaris tant als vehicles com a les parades del servei.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar