loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La creativitat literària a Tarragona per fi té un espai propi

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 11 de març de 2014

L’Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona se sent especialment satisfeta durant aquests dies. El projecte de la Casa de les Lletres, una idea que va començar a gestar-se el 2007, es va concretar el 2010, quan l’ajuntament va aprovar el Pla d’equipaments Culturals de Tarragona i que, per fi, serà una realitat pels volts de Sant Jordi. Estrà ubicat a l'Antic Ajuntament, al carrer Major.

El projecte de la Casa de les Lletres neix per donar resposta a la gran quantitat d’iniciatives i activitats que, sorgides en bona part de la societat civil, han anat desenvolupant-se a la nostra ciutat en els darrers anys.

A l’existència d’uns premis literaris de referència, s’hi sumen tot un seguit de fets prou singulars, com la vitalitat de l’Escola de Lletres, o l’existència d’entitats com ara l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua Catalana o de col·lectius com Escriptors del Camp de Tarragona, a més de l’activitat d’editorials, llibreries, biblioteques i altres entitats del sector.

La Casa de les Lletres vol ser un nou servei públic de caràcter municipal que té com a missió l’impuls, la coordinació i l’acolliment de les activitats i iniciatives que giren al voltant de la creació literària i la lectura a la ciutat de Tarragona.

El seu espai de referència serà l’edifici de l’Antic Ajuntament, aprofitant el trasllat de la Biblioteca Hemeroteca Municipal, que va produir-se el passat estiu. Aquest espai compta, ja, amb unes aules per tal de poder-hi realitzar activitats formatives i similars. I també amb uns espais on poden implantar-se exposicions i fer-hi altres activitats de diversa mena. En el moment present, i des del passat octubre, com ja és sabut, l’Escola de Lletres ja està ubicada en aquest indret.

D’altra banda, està previst que tota l’activitat escènica que generi la Casa de les Lletres es pugui desenvolupar en els espais de la Cooperativa Obrera. Per últim, els punts de lectura municipals (actualment, la Biblioteca de Torreforta i la Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau) seran espais acollits o receptors de l’activitat de la Casa de les Lletres, amb la finalitat que aquesta activitat no quedi reduïda al centre de la ciutat.

Les principals línies de treball de la Casa de les Lletres seran la preservació del patrimoni literari, el suport a la creació i la difusió literàries i l’impuls de la lectura.
La Casa de les Lletres preveu començar la seva activitat pels volts de Sant Jordi de 2014.

Prèviament a aquesta data, ja s’han començat a establir contactes amb els agents del sector i s’està treballant en una programació literària de cara a la primavera, que serà presentada públicament a començaments d’abril.


Documents

Casa de les Lletres de Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar