loader
menu

CIUTAT

Ballesteros insinua que "algú" va enredar el conseller Vila perquè parlés de la bicapitalitat Reus-TGN

Sergi Casado Ciutat dimarts, 11 de març de 2014

En un tres i no res, el debat sobre la capitalitat de Tarragona ha tornat a sortir com un bolet. I tot per l'expressió bicapitalitat Reus-Tarragona, controvertida i generador de crispació, que va fer servir el Conseller de Territori, Santi Vila, durant la presentació de la nova xarxa de rodalies del Camp de Tarragona. Casualment, l'acte protocolari es va celebrar a l'estació de tren de Reus, i justament el seu alcaldable pel PSC, Francesc Vallès, acaba de demanar un baixador ferroviari per a la ciutat.

El conseller Santi Vila, durant la presentació de les noves rodalies del Camp de Tarragona. / gencat.cat

La referència a la bicapitalitat, però, ha encès el PP de Tarragona, i en especial, al seu portaveu, Alejandro Fernández. Al matí, al seu mur de Facebook lamentava que la presentació de les rodalies va quedar tacada pel que va dir el conseller Vila, i per això ja anunciava que li enviaria una carta formal i respectuosa, en la qual li demana que retiri l'expressió bicapitalitat Reus-Tarragona i reconegui la "indiscutible capitalitat de Tarragona".

Poc després, l'alcalde de Tarragona va parlar, i com Alejandro, per les xarxes socials. Ballesteros, creu que "algú el va enredar", en al·lusió al Conseller Vila, i a la seva expressió desafortunada a ulls dels tarragonins. L'alcalde reconeix que el té "en gran consideració i estima" i després li resta transcendència a l'assumpte.

Ho fa dient que "afortunadament els tarragonins i tarragonines estem molt per sobre de segons quins complexos... Nosaltres treballem amb força i lideratge i ho demostrem dia a dia. Aquells que fan política de campanar, prou feina tenen... Tarragona és una ciutat sense complexos que treballa per tot el territori. Les dades i les inversions que ens venen així ho demostren. De totes maneres el conseller te raó si es referia a la Capital del Baix Camp i a Tarragona com a capital de la província."

Ja a la tarda, el Partit Popular ha fet pública la carta que farà arribar al conseller. Li recorda la tensió viscuda durant la tramitació de la Llei de Vegueries i la gran mobilització social que va generar.

Alejandro també es pregunta "quines són les intencions que té el Govern del qual és vostè membre sobre aquesta qüestió i, per això, li exigim de manera respectuosa però ferma que retiri públicament l'expressió "bicapitalitat" que va fer servir el passat 10 de març i que manifesti la indiscutible capitalitat provincial de Tarragona.

"No és només una qüestió simbòlica per a nosaltres. Posar en dubte la capitalitat de Tarragona amb la introducció de conceptes com "cocapitalitat" o "bicapitalitat" genera en els tarragonins incertesa, inestabilitat i no és la millor manera de generar un entorn de confiança entre el Govern de Catalunya i una de les seves quatre capitals provincials", conclou el líder popular.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar