loader
menu

L'alcalde Ballesteros "supera" les primàries del PSC i es presentarà a la reelecció l'any 2015

El Circ dimecres, 12 de març de 2014

A diferència d'altres ciutats arreu del país, les primàries de Tarragona no passaran a la història. Com era de preveure, el Comitè Electoral de la Federació del PSC del Camp de Tarragona ha donat llum verd al candidat Josep Fèlix Ballesteros proposat per l'agrupació local del PSC de la ciutat a finals de febrer. D'aquesta manera, l'actual alcalde tornarà a ser el cap de llista del Partit dels Socialistes a Tarragona, cosa que ningú mai ha posat en dubte.

L'alcalde de TGN, Josep F. Ballesteros. /circdetarragona.com

També s'han validat les candidatures de Francesc Vallès (agrupació de Reus) i de Ramon Ferré (agrupació de Calafell) com a alcaldables socialistes per Reus i Calafell a les properes eleccions municipals després de validar els avals presentats per ambdós candidats que superen amb escreix el 20% del total dels afiliats de les seves respectives agrupacions, que és el que determina el reglament de les eleccions primàries.

En el cas de Salou, el Comitè Electoral informa que cap candidat ha presentat ni l’acord, ni els avals pertinents, per tant aquesta agrupació, com d’altres, es remet a la segona fase de proposta de candidats al mes d’octubre d’aquest mateix any.

En relació a aquesta qüestió el secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha explicat que “ara tanquem la primera fase d’aquest nou procés d’eleccions primàries per elegir als nostres candidats de cara a les decisives eleccions municipals de l’any vinent. Creiem que hi ha una demanda social creixent per part de la ciutadania d’aprofundir en la democràcia directa i, per això, els socialistes hem decidit ser pioners a Catalunya a l’hora de donar satisfacció a les reivindicacions dels ciutadans.”

El reglament de les eleccions primàries determina que aquestes es poden convocar als municipis majors de 20.000 habitants. Aquí al Camp de Tarragona això afecta a les ciutats de Tarragona, Reus, El Vendrell, Cambrils, Salou, Valls, Calafell i Vila-seca. “Estem molt satisfets de què en aquesta primera fase de les eleccions primàries ja haguem elegit quasi la meitat dels nostres candidats als grans municipis de la demarcació.”

Josep Masdeu ha assegurat que aquest dinamisme “augura el canvi que es produirà a les eleccions municipals de l’any vinent. En les eleccions municipals de 2011, CiU i PP garantien que tenien “la formula” per generar ocupació i mantenir, al mateix temps, la qualitat dels serveis i prestacions als ciutadans, a més de baixar impostos.

Després de les eleccions municipals i de formar majories a diferents municipis (Reus, Salou, Cambrils, Calafell, etc.) el resultat d’aquest pacte de la dreta ha estat inequívoc: hem tingut més atur, més impostos i s’ha registrat una davallada de les polítiques municipals, en especial, de les ajudes socials destinades als ciutadans que més estan acusant els efectes de la crisi.

I això sense comptar l’amenaça que representa la reforma local que vol imposar el PP... Cada cop és més evident que cal un canvi amb urgència”, ha conclòs el dirigent socialista.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar