loader
menu

CIUTAT

DOW assigna un paper clau a la URV dins de la seva estratègia arreu del món

El Circ Ciutat divendres, 14 de març de 2014

La Universitat Rovira i Virgili se suma al llistat d'universitats Europees Estratègiques per a la divisió Dow Chemical Europa, Orient Mitjà i Àfrica. Dow ha reconegut així la labor que exerceix aquesta universitat i li ha atorgat el distintiu d'Universitat Estratègica per a la gestió i impuls de les seves activitats.

Font: DOW Chemical

La posició de cada universitat en els rànquings de referència o el rendiment dels seus estudiants durant les seves estades de pràctiques en Dow, són dos dels indicadors en els quals es centra Dow per atorgar aquest reconeixement. A aquests, cal sumar altres dos principis de referència, com són la capacitat de cada universitat per proporcionar talent per a Dow, i l'excel•lència en matèria d'Investigació i Desenvolupament i Innovació per col•laborar en els projectes estratègics i prioritaris per a la companyia.

Cada Universitat Estratègica ha de destacar en un mínim de dos àmbits (Operacions, Investigació i Desenvolupament, i Servei a les empreses). En el cas de la Rovira i Virgili, Dow posa en relleu les seves actuacions en els camps d'Operacions i d'Investigació i Desenvolupament. D'aquesta manera, la Universitat Rovira i Virgili s'ha posicionat al costat de set universitats europees més, com a Universitat Estratègica per a la companyia.

Per a Dow, mantenir aquestes relacions es converteix en un aspecte clau per diferents motius. D'una banda, perquè li proporciona la possibilitat de tenir accés al millor talent, assegurant-se així un relleu generacional uniforme dels seus empleats. D'altra banda, perquè les Universitats Estratègiques permeten que Dow augmenti les col•laboracions amb aquests centres, pel que fa a la identificació i execució de projectes conjunts d'Investigació i Desenvolupament.

Per la seva banda, la identificació com a Universitat Estratègica és una "gran satisfacció per a la URV", segons ha indicat el seu rector, Francesc Xavier Grau, durant l'acte de presentació d'aquest reconeixement. Grau ha assenyalat que "la identificació de Dow és una mostra més que avala el projecte del Campus d'Excel•lència Internacional Catalunya Sud presentat i reconegut pel ministeri d'Educació fa cinc anys".

D'altra part, Anton Valero, president de Dow Chemical Iberica ha destacat que "Dow Europa abasta un mercat d'1.500 milions de persones i en aquest àmbit geogràfic tan extens, la URV juga un paper important".

Pel que fa a l'elevada formació dels estudiants de la Universitat Rovira i Virgili, el director del Complex de Dow Chemical Tarragona, Kepa Díaz de Mendíbil, ha explicat que "molts antics alumnes de la URV estan ocupant alts càrrecs de responsabilitat de la companyia a nivell mundial. Això és el que ha fet que Dow reconegui a aquesta universitat com a Estratègica per al desenvolupament de les seves activitats a Europa, Orient Mitjà i Àfrica", segons ha afirmat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar