loader
menu

CIUTAT

Tgn 2017 fa un nou pas endavant, però encara no decideix on anirà la vila

Sergi Casado Ciutat dijous, 10 de gener de 2013

Nou estrenyiment pressupostari als Jocs del Mediterrani de @Tarragona 2017. Previsible, previst i lògic, tenint en compte els missatges que havien anat arribant en els darrers mesos. Dels prop de 300 milions que es van pressupostar farà uns cinc anys, la xifra s'ha reduït fins els 100, tot i que la xifra final pot ser inferior. Primera incògnita resolta, però no la que ha portat més cua i ha suscitat més interès, que és l'ubicació de la vila olímpica. Des del comitè organitzador s'ha assegurat que totes les opcions s'estudiaran a fons durant els propers tres mesos, i després es decidirà. La Tabacalera sembla que és la que ara compta amb més adeptes. Un altre espai, la Casa Canals, on s'ha fet la trobada, es converteix en la seu dels Jocs, i es desestima, la proposta del Port de Tarragona, que havia ofert l'edifici de l'antiga seu.

Una imatge de la reunió d'ahir del comitè organitzador dels Jocs del Mediterrani de 2017. / circdetarragona.com

La reunió del comitè organitzador, amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, al capdavant, ha servit per donar llum verd al Pla Director, és a dir, el document que explica, fil per randa, les peculiaritats i singularitats, tant de Tarragona com de l'esdeveniment esportiu en tots i cadascun dels aspectes. Un document que radiografia al detall les diferents modalitats esportives, el número de participants.

Pel que fa als comptes, la xifra de 90-100 milions es divideix en ingressos i inversions. A la primera partida s'hi destinaran uns 40 milions, un 76% del quals provindran del sector privat. Dit d'una altra manera, que les empreses i els patrocinadors invertiran uns 30 milions d'euros en els Jocs del Mediterrani.

Quant a les inversions, és a dir, els nous equipaments i les obres d'adequació de recintes de les diferents seus, la quantitat és d'uns 50 milions d'euros. D'aquests, la meitat es dedicaran a equipamens de nova construcció, com ara la vila olímpica, el palau d'esports i el centre aqüàtic de Campclar i el pavelló al complex Sant Jordi, entre els més destacats. Una quarta part es destinarà a treballs de reforma, com el de la tribuna de l'estadi del Nàstic o la reforma de la graderia de la pista d'atletisme de Campclar, així com les reformes necessàries a les diferents seus. En referència a les poblacions que també seran olímpiques, s'han afegit Altafulla, la Pobla de Mafumet i el Morell, que se sumen a Reus, la Selva del Camp, Valls, Cambrils, Constantí, Salou, Vila - seca, Torredembarra, el Vendrell i Calafell. En disciplines esportives concretes, com el rem i l’hípica es comptarà amb instal·lacions esportives de Castelldefels (canal olímpic) i Barcelona (Real Club de Polo).

Calendari i pressupost per enguany

Enguany, el comitè organitzador disposarà d'1,2 milions d'euros, desemborsats per l'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat i la Diputació. I l'estat? Doncs, de moment, com ja és públic, no destinarà un cèntim a Tarragona. Des del comitè s'ha volgut matisar el cop de porta del govern del PP, destacant que l'executiu de Madrid "farà la seva aportació amb treballadors", segons va indicar el director general del comitè organitzador, Ramon Cuadrat. També va explicar que la intenció i l'objectiu és aconseguir que les empreses patrocinadores obtinguin beneficis fiscals a partir d'aquest any, i no del 2014, com estava previst inicialment. L'absència del president del CSD, Miguel Cardenal, s'ha suavitzat amb l'anunci de que visitarà la ciutat el proper 22 de gener.

Durant el 2013 es donarà prioritat als projectes bàsics i executius dels nous futurs equipaments esportius i s'intensificaran les negociacions per accelerar els tràmits perquè els patrocinadors puguin tenir beneficis fiscals de manera immediata quan inverteixin.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar