loader
menu

CIUTAT

Una enquesta del PP diu que el 41% dels tarragonins aposta per independitzar-se, però de Catalunya

Sergi Casado Ciutat dilluns, 17 de març de 2014

A Tarragona, l'opció independentista només obtindria un suport del 37%, lluny del 63% que es declara contrari a la independència de Catalunya. Enmig, amb un 41% d'adeptes, la possibilitat de continuar a l'estat espanyol com a comunitat uniprovincial.

Són les principals dades que es desprenen de l'enquesta encomanada pels populars a l'empresa Investigación & Marketing, realitzada sobre una població de 350 persones del centre i dels barris de Ponent, SPiSP, Sant Salvador i les urbanitzacion de Llevant. "L'enquesta és molt acurada i és una mostra extraordinàriament representativa del que és la ciutat", ha assenyalat el portaveu popular, Alejandro Fernández.

El líder popular ha posat èmfasi en el 41 per cent dels tarragonins que voldrien separar-se de Catalunya, però seguir units a l'estat espanyol. En qualsevol cas, ho haurien de decidir. Preguntat per si això implica que el PP per fi es mostra partidari al Dret a Decidir, el dirigent popular ha tornat a dir que no.

Llavors no s'entèn gaire que la pregunta formulada als 350 ciutadans i ciutadanes digui textualment: ¿Cree que Tarragona tendría derecho a decidir si quiere seguir siendo parte de España? Doncs el 41% han dit que sí. És a dir, han dit que creuen que han de tenir dret a decidir. Més clar, impossible. Molt a prop, amb un 40,9 per cent dels enquestats creuen que el millor és seguir dins de Catalunya. Un 18 per cent, NS/NC.

Fernàndez, però, ha reiterat que això no significa que aprovin el Dret a Decidir. Ho faran quan sigui legal. "Defensem la unitat d'Espanya i la de Catalunya", ha proclamat el popular.

El PP ha parlat d'estudi acurat i del currículum de l'empresa Investigación & Marketing, però només s'han donat dades en un petit futlletó. "No volíem venir amb 60 fulls", ha ironitzat Alejandro.

El mostreig indica el percentatge de partidaris de votar #sísí (37%), però no desglossa el #síno. Sí agrupa, en canvi, els contraris al procés d'autodeterminació en una bossa amb el 63 per cent. A més, de l'estudi finançat pel Partit Popular també se'n desprenen dades negatives referents a CiU i el PSC.

L'enquesta assegura que el 27 per cent dels votants de Convergència i Unió es declaren no independentistes. Alejandro ha afegit que "CiU veuria molt erosionat el seu panorama electoral". També constata que només el 16 per cent dels votants socialistes votarien #sísí.

Clica AQUÍ per consultar les dades de les enquestes d'altres mitjans de comunicació penjades al web de la consulta del 9-N: www.consulta9n2014.cat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar