loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

'L’ ESCLAVITUD LABORAL DEL SEGLE XXI'

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 10 de gener de 2013

Aquesta setmana s'ha iniciat el cicle de dotze activitats dedicades a l’Objectiu del Mil·lenni 1: Eradicar la pobresa extrema i la fam. Com afrontem la pèrdua de drets laborals? Què representa la pobresa? Perquè hi continua havent esclavitud?

La mostra es pot veure fins al 20 de gener a l’Espai Kesse (St. Antoni Maria Claret, XX)

Una de les fotografies de l'exposició/Francesc Melsion

Una de les fotografies de l'exposició/Antonio Rosa

L’exposició “Maquiles. L’esclavitud laboral del segle XXI” es pot veure fins al 20 de gener a l’Espai Kesse (St. Antoni Maria Claret, XX) i a través de les trenta fotografies realitzades per Antonio Rosa a les maquiles de Nicaragua mostren una realitat comuna a la resta d’indústries maquiladores amb independència del país on estan instal·lades.

El primer dels Objectius del Mil·lenni (Eradicar la pobresa extrema i la fam) és l’eix vertebrador d’un cicle que vol reflexionar al voltant de les causes i conseqüències de l’extrema pobresa, el dret a una feina digna i les solucions que en aquest àmbit proposen els objectius del mil·lenni.

Alternativa3, ens mostrarà els beneficis del comerç just com a mecanisme de lluita contra la pobresa i l’explotació a través de dos tallers: un taller de cuina on aprendrem a preparar cous-cous o tiramisú amb productes de comerç just (6 de febrer) i un tast de cafè de comerç just on podrem distingir el sabor i la qualitat de diferents cafès del món (2 de març).

El cicle compta amb 4 exposicions, entre les que destaca Dona i pobres: relació perpètua? cedida per l’ONG Ajuda en Acció que es podrà visitar al Vestíbul de l’Oficina Jove del Tarragonès del 4 al 17 de març.

El cicle inclou també la projecció de cinc pel·lícules a l’entorn dels drets laborals. El dijous 7 de febrer es podrà veure China Blue, un documental gravat de manera clandestina en una fàbrica de texans a la Xina, que relata les dures condicions de treball i explotació dels seus treballadors. El dijous 17 de febrer es projectarà el documental The Take codirigit per Naomi Klein autora de No Logo i La doctrina del Shock. Tres pel·lícules de Ken Loach completen el cicle (The Navigators, It’s a free world i Bread and Roses) que comptarà també amb una xerrada al voltant dels avenços que en l’àmbit de la pobresa s’han fet mitjançant la cooperació internacional des de l’experiència de Mans Unides (6 de febrer).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar