loader
menu

CIUTAT

Els nous ajuts de TGN als autònoms ja s'ofereixen a Reus des de fa tres anys

Sergi Casado Ciutat dimarts, 18 de març de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ja té la intenció d'ajudar els autònoms, però com és l'administració, tot el que engega necessita superar uns obstacles que eternitzen el procés. El plenari del mes passat va aprovar una moció d'ajut als nous autònoms i als que ja ho són. Es va donar el vistiplau a bonificar els tres primers anys dels nous autònoms que engegin el seu projecte al Viver d'Empreses i ara els tècnics municipals n'estan cuinant el redactat.

Font: www.tarragona.cat

Font:redessa.cat

La moció, defensada per CiU, i recolzada pel PSC i el PP demanava que les bonificacions fossin del 30 per cent durant el primer any, d'un 20 durant el segon i d'un 10 el tercer. La notícia és bona i positiva, ja que fins ara únicament es bonificava els dos primers anys, amb un 25 per cent i un 10 per cent.

Però resulta que aquests mateixos avantatges ja els ofereix Reus, a través de l'empresa Redessa, als seus emprenedors des de fa més de tres anys, quan hi va haver canvi de govern amb l'entrada de CiU i PP. Fins llavors, des de l'any 95, també venien bonificant els autònoms els dos primers anys, amb un 40 per cent durant el primer any i un 15 el segon.

En espera que Tarragona Impulsa pugui habilitar part del complex de la Tabacalera, de moment, els únics espais que ofereix el Viver d'Empreses de Tarragona són una dotzena de despatxos d'entre 13 i 17 metres quadrats i una sala de reunions.

L'oferta del seu homòleg reusenc, a Redessa, és infinitament superior perquè inclou la possibilitat d'utilitzar despatxos modulables a partir de 21 m2 i fins a 60 m2 per al desenvolupament d'activitats de tipus professional i de serveis. La planta baixa del Viver, a més, posa a disposició de persones emprenedores locals i tallers a partir de 110 m2 i fins a 165 m2 per ubicar-hi activitats industrials i de distribució.

En la moció es lamentava que el viver d’empreses de Tarragona no disposi d’un espai físic per empreses que tinguin més de tres anys per ajudar a la seva consolidació més enllà dels seus inicis, cosa que a la ciutat veïna sí és possible.

Per això, es va demanar que a partir del quart any de la creació de les empreses, un cop estinguin consolidades, se’ls pugui oferir un espai nou a preus competitius per mantenir la seva activitat en aquest cas sense bonificacions. I Reus ja ofereix aquest servei, i també des de fa anys.

Mentrestant, la comissió de tècnics i de polítics creada per l'Ajuntament de Tarragona per acabar de polir les promeses de l'alcalde Ballesteros durant la conferència del gener continua treballant per definir les mesures definitives.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar