loader
menu

CIUTAT

Clam unànime, des de Tarragona, a favor de Barcelona World

El Circ Ciutat dimarts, 18 de març de 2014

Patronals, cambres de comerç i sindicats de les comarques de Tarragona s'han unit per dir en veu alta que recolzen el projecte de Barcelona World. Ho han fet dimarts 18 de març, presentant un manifest conjunt en què demanen "responsabilitat" als partits polítics catalans per no deixar perdre la inversió del projecte, i que, per tant, recolzin la modificació de llei per rebaixar els impostos del joc, que possibilitaria que els inversos tan sols haguessin de pagar el 10 per cent d'impostos, en compte del 55 per cent amb que està gravat actualment.

Els signants del manifest, amb els terrenys on està previst Barcelona World. / cambra de comerç de Tarragona

Els signants del manifest, amb els terrenys on està previst Barcelona World. / cambra de comerç de Tarragona

El manifest, fet públic en roda de premsa, està signat pels presidents de les patronals Aece, Pimec i Cepta; de les cambres de comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls, i pels secretaris generals d'UGT de Tarragona i UGT de Terres de l'Ebre. Representen el Camp de Tarragona, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre.

Consideren que BCN World suposa una "ocasió única i irrepetible" per consolidar la zona com a destí turístic mundial d'alta qualitat, i subratllen que la implicació directa de PortAventura en el projecte és el millor aval. Recorden que el parc "és decisiu" i té "un rol determinant" des de l'any 1995, ja que des de llavors ha captat 56 milions de visitants.

Argumenten que en la difícil conjuntura econòmica actual "és extraordinàriament important poder acollir un projecte d'aquesta envergadura", ja que recorden que la província de Tarragona ha acabat el 2013 amb la taxa d'atur més elevada de Catalunya, amb un 27% de desocupació. En xifres, més de 113.000 persones no tenen feina a les nostres comarques.

"Estem segurs que la recerca de sinergies serà beneficiosa per a tot el món", asseguren els signants, que auguren que la previsió de rebre deu milions de turistes anuals suposarà un revulsiu per al territori.

Alhora, creuen que els dubtes i recels al projecte --que recorden que són molt similars als quals van sorgir fa 20 anys amb la creació de PortAventura-- "ajudaran a millorar-lo i a fer-ho més sòlid".

"Volem BCN World en el nostre territori perquè és una oportunitat que no podem deixar escapar. No ens ho podem permetre", conclou el text


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar