loader
menu

CIUTAT

Tarragona tanca el 2013 amb un nivell d'endeutament del 147%

El Circ Ciutat dimecres, 19 de març de 2014

Tarragona va tancar l'any 2013 amb un nivell de deute del 147 per cent. Això, sí, sense tenir en compte les operacions de deute a curt termini. La situació de tresoreria de les arques municipals està condicionada pels 12,5 milions d'euros pendents de pagar per part del Govern de la Generalitat.

Font:circdetarragona.com

El moment que es viu és similar al que ja han vingut augurant diferents regidors de l'equip de govern del PSC en els darrers mesos. Si la Generalitat no eixugava el deute, es començarien a veure situacions de tensió en la tresoreria, la qual afecta directament els proveïdors.

Això motivarà que el termini de pagament encara se situï en 77 dies, tot i que l'any passat eren 98. Així mateix, el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, ha remarcat que “a 31 de desembre de 2013 s’havien pagat el 93,76% de totes les despeses reconegudes durant l’exercici”.

L’equip de govern també ha presentat la liquidació del pressupost de l’any passat, en la reunió de la Comissió Informativa de Gestió Econòmica i Pressupostària. El màxim responsable de les finances municipals ha destacat que “continuem posant tots els esforços en l’equilibri de les finances i això es veu en un fet revelador: el 97,42% de la despesa corrent s’ha executat i l’execució dels ingressos corrents ha estat del 98,90%”.

L’exercici comptable de 2013 s’ha tancat amb un romanent de tresoreria ajustat amb les despeses que tenen finançament pendent de cobrar és positiu en 2.494.665,73 euros.

El romanent de tresoreria és negatiu, en concret, de 1.337.782,26 euros, que en part es deu als diners que deu la Generalitat i al Fons de Cooperació Local ­-610.935,00 euros- i la subvenció estatal de transport urbà -435.301 euros- menys del previst al pressupost.

L’altra part, es deu a l’augment de la provisió per insolvència.

Així mateix, l’Ajuntament de Tarragona compleix el resultat d’estabilitat pressupostària, la qual cosa vol dir que presenta capacitat de finançament per 11,2 milions d’euros.

“L’objectiu –manifesta Pau Pérez- és continuar equilibrant les xifres i aconseguir que les altres administracions ens paguin el que ens deuen”.

Entre les obres que estan pendents de liquidar figuren: obres a la Casa Consistorial (cofinançats per la Generalitat i la Diputació), el Parc de les Lletres Catalanes (cofinançats amb la Diputació) o contenidors soterrats (cofinançats amb la Generalitat, dels Fons de Cohesió), entre d’altres.

El plenari municipal del proper 28 de març aprovarà el document.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar