loader
menu

CIUTAT

El Camp de Tarragona per fi llueix xarxa de rodalia

El Circ Ciutat dijous, 20 de març de 2014

Des d'avui, 20 de març, els antics usuaris dels trens regionals que circulen per Tarragona han pujat també ho són del nou servei de rodalies del Camp de Tarragona, o millor dit Rodalia. La línea Tarragona-Reus, o RT1, farà el trajecte 55 cops al dia, i cada 30 minuts en les hores punta i amb intervals inferiors a l’hora durant tot el dia. El primer convoi sortirà des de Reus a les 5.37 h de la matinada, i a les 7 del matí des de Tarragona. Els últims són a les 22.20 h, des de Reus, i a les 22.41 h des de Tarragona.

El corredor entre l’Arboç i Cambrils, o RT2, comunica també les estacions intermèdies d’El Vendrell, Sant Vicenç de Calders, Torredembarra, Altafulla-Tamarit, Tarragona, Port Aventura, i Salou, i està format per cinc noves expedicions per sentit al dia. És el nou eix de comunicació que travessa el cor del Camp de Tarragona, passant pel Baix Penedès, Tarragona i la Costa Daurada, fins ara inexistent, que permet millorar la connexió de la rodalia de Tarragona amb la de Barcelona.

Si la presentació de la nova xarxa es va fer a l'estació de Reus, la de Tarragona havia de ser l'escollida perquè els polítics oficialitzessin l'inici del nou servei i es fessin la foto de rigor, amb el conseller de Territori, Santi Vila, com a representant de la Govern de la Generalitat. Encara que passi el temps, el viatge de les autoritats en un mitjà de transport que difícilment utilitzen en la seva vida diària continua acaparant l'atenció mediàtica.

El nou servei no ha suposat cap increment extraordinari de passatgers, tot i que es confia que amb el temps els usuaris ja es familiaritzin amb els horaris. L'arribada de les autoritats a Reus ha coincidit amb el retard de prop de cinquanta minuts d'un tren. Casualitat, o no, el cert és que la manca de puntualitat és un dels problemes que venen denunciant els usuaris del servei ferroviari de tot el territori.

El conseller Vila ha afirmat que l’any 2014 és el de dotar els ciutadans de més serveis de proximitat. “Si l’any passat, el 2013, va ser l’any de l’alta velocitat ens havíem conjurat les diverses administracions en què l’any 2014 fos l’any de les rodalies i serveis de més proximitat”.

Dues noves línies de bus exprés

Vila ha fet aquestes declaracions aquest matí, just abans de pujar a un dels primers trens del nou servei de rodalia del Camp de Tarragona, que s’estrena avui. També ha anunciat la posada en servei, per primera vegada a les comarques tarragonines, de dos línies del bus exprés, la del corredor Tarragona-Torredembarra-El Vendrell, que comença demà, i la de Tarragona-Valls, que funcionarà a finals del mes vinent.

El conseller Vila ha expressat que “era urgent” atendre aquesta necessitat de mobilitat dels ciutadans de “la segona regió metropolitana més forta del país, situada en aquest eix a l’entorn de la conurbació de Tarragona”. I que la posada en marxa dels serveis exprés.cat “confirma que la nostra prioritat enguany són els serveis de proximitat i que el que busquem és que la gent confiï en el transport públic com la millor opció de mobilitat”, ha declarat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar