loader
menu

CIUTAT

La Generalitat es torna a desentendre del clam popular per l'Escola Oficial d'Idiomes de TGN

Sergi Casado Ciutat divendres, 21 de març de 2014

La Generalitat no cedeix ni un pam i la idea d'ocupar la tercera planta de la nova i flamant Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona per ubicar els serveis terrotiorials d'Economia i Finances serà la que acabarà executant.

Una imatge de la façana principal. / circdetarragona.com

Una imatge de la sala d'actes de la tercera planta. / circdetarragona.com

De res han servit les protestes de tota la comunitat educativa del centre tarragoní des que es va traslladar a principis de curs, que reclama poder fer ús de la planta superior perquè l'EOI tarragonina no neixi ja mancada d'espais tan necessaris com una biblioteca, una sala d'actes i una gran sala per ubicar el claustre de professors.

El plenari de l'Ajuntament, amb el vot en contra del grup de CiU, ja va aprovar el novembre de l'any passat instar la Generalitat a que deixés la tercera planta de l'EOI per al centre. La moció va ser presentada pel grup del PP. "Ja s'hi poden posar fulles perquè es farà. La Generalitat n'és la propietària". Aquesta frase lapidària del regidor de CiU Robert Vendrell va servir per veure que el grup nacionalista no mouria un dit per evitar la pèrdua del tercer pis.

El debat sobre l'escola d'idiomes de Tarragona ha arribat al Parlament. La diputada d'ICV, Hortènsia Grau, va presentar les reivindicacions recollides a la ciutat en forma de proposta de resolució, però els vots contraris dels grups de Convergència i Unió, del qual n'és diputada, precisament, la portaveu nacionalista a Tarragona, Victòria Forns; i d'ERC, van tombar la moció dels ecosocialistes.

La proposta, de la qual adjuntem el text complet, constava de tres acords:

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a:

1. Destinar la tercera planta de l’edifici de la Chartreuse als serveis educatius necessaris de l’Escola Oficial d’Idiomes, tal i com estava previst biblioteca, sala d’autoaprenentage,etc i no ubicar-hi cap altre servei que no estigui relacionat amb l’activitat socioeducativa de l’EOI.

2. Signar amb l’Ajuntament de Tarragona el contracte d’arrendament de l’edifici i iniciar els pagaments compromesos del deute amb l’Ajuntament de Tarragona.

3. Col·laborar amb l’Ajuntament de Tarragona per tal de trobar una nova ubicació als SSTT del Departament d’Economia i Coneixement, si s’escau, des de la col·laboració interadministrativa i la lleialtat institucional.

Els diputats de CiU i d’ERC només van votar afirmativament al punt segon, que correspon a un conveni ja signat, tot i que la Generalitat deu a l’Ajuntament de Tarragona les mensualitats de gener, febrer i març d’enguany. Tant el PSC com el PP com Ciutadans van votar Sí a la totalitat del text, però els vots negatius de CiU i ERC als punts substancials de la resolució va provocar que no fos aprovada.

Els representats de la CUP no van participar a la sessió de la Comissió de Ensenyament que va debatre el tema.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar