loader
menu

CIUTAT

Més de 600 persones participen en la reforestació de la llera del Francolí

El Circ Ciutat dissabte, 22 de març de 2014

Per tercer any consecutiu, l’Associació Aurora i la Fundación REPSOL, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, han organitzat una plantada amb voluntariat al riu Francolí, en la qual hi ha participat més de 600 persones. Com en l’edició anterior, aquest any es lliuraven als participants uns guants, una gorra i una armilla al formalitzar la inscripció.

Font:repsol

Font: repsol

A les 11 del matí s’ha iniciat l’activitat amb uns breus parlaments a càrrec de Bill Gartland, subdirector de Projectes Institucionals de la Fundación Repsol, Joan Escarré, President de l’Associació Aurora, Javier Villamayor, quart tinent d'alcalde conseller de serveis a la persona i projectes estratègics de l’Ajuntament de Tarragona i Josep Francesc Font, Director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

Amb aquesta proposta es vol impulsar la recuperació de la vegetació de ribera i la biodiversitat del riu Francolí, al seu pas per la ciutat de Tarragona, involucrant als veïns de la ciutat. L’emplaçament escollit per a la realització d’aquesta reforestació correspon a un tram del riu Francolí proper al Parc del Francolí i a l’entorn del pont de Santa Tecla.

Aquest tram de riu és un espai molt proper a la ciutat de Tarragona i als seus habitants, un espai molt freqüentat per persones que busquen un indret agradable de passeig, per fer esport o simplement gaudir de la natura ben a prop de la seva ciutat.

En total, en aquesta tercera plantada al riu Francolí s’han plantat 750 plantes de 12 espècies diferents, pròpies de la vegetació de ribera d’un riu mediterrani com el riu Francolí. Algunes d’aquestes espècies són el tamariu, el roser silvestre i la ginesta entre d’altres

Les entitats promotores de la plantada són l’Associació Aurora i la Fundación REPSOL, i han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.

L’Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració social i laboral de persones afectades de malaltia mental, així com el recolzament i l’atenció dels seus familiars. Entre les diferents activitats que desenvolupa Aurora destaca l’execució de projectes de recuperació d’espais fluvials.

Fundació Repsol és l'expressió de la vocació de responsabilitat social de Repsol i del seu voluntari compromís amb la millora sostenible de la societat, especialment on la companyia desenvolupa les seves activitats. Les seves actuacions i projectes s'articulen al voltant de l'Energia Social i es constitueix com el nexe d'unió entre les necessitats de la ciutadania i la voluntat social de la companyia.

Fundació Repsol és Energia Social en les seves diferents expressions dels valors del compromís i la solidaritat. Compromís i solidaritat amb les persones, amb el planeta, amb els col·lectius desfavorits, amb la integració i amb la diversitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar