loader
menu

CIUTAT

El port de TGN vol arribar als 50.000 creueristes anuals amb la nova terminal

El Circ Ciutat dimarts, 25 de març de 2014

La nova marca de creuers de Tarragona, la Tarragona Cruise Port Costa Daurada, pretén atreure, a mig termini, un tràfic estable d'entre 40.000 i 50.000 passatgers anuals i posar-se al nivell de Palamós i Alacant. Ho faria en la terminal provisional, a tocar de la Pineda, que serà una realitat d'aquí a quatre anys, com també ha confirmat Andreu, qui, a més, ha explicat les línies de treball d’aquest projecte que s’ha marcat uns objectius estratègics a mig i llarg termini com és el d’aconseguir línies regulars de creuers que facin escala al Port de Tarragona.

Font: port de tarragona

Font: port de tarragona

Així es potenciaria un major i millor coneixement del potencial turístic del territori. Josep Andreu també ha volgut destacar les grans oportunitats que aquest projecte representa per al conjunt del territori, la projecció internacional que representa, el creixement del negoci relacionat amb el turisme que se’n derivarà de l’activitat creuerística, així com l’impuls d’estratègies conjuntes per promocionar oferta cultural, gastronòmica, arquitectònica, entre d’altres.

El president del Port de Tarragona ha explicat la gran acollida que la nova marca ‘Tarragona Cruise Port Costa Daurada’ va tenir a la fira de Miami, i ha destacat que l’estratègia del projecte es basa ‘en buscar aquestes companyies que vulguin sorprendre el client’, promocionant la gran oferta cultural i patrimonial de Tarragona i de la Costa Daurada, així com els punts d’interès internacional pròxims com PortAventura o en el futur BCN World i Ferrari Land; l’oferta esportiva del golf, la gastronomia i comerç com a complements perfectes i consolidar el Port de Tarragona com un port de destinació nova.

A part d'arribar als 40.000 creueristes, els objectius plantejats a mig termini també és incrementar el coneixement de Tarragona i la Costa Daurada entre els prescriptors de creuers, especialment entre les companyies amb creuers Premium o de fins a 2.000 passatgers.

Gran esplanada multifuncional al Dic dels Prats

Així mateix, Andreu ha exposat la planificació de les infraestructures portuàries que el Port de Tarragona contempla a mig i llarg termini, per tal de donar resposta a les necessitats de les companyies navilieres, en relació al volum de passatgers que es preveu. D’aquesta manera, el president del Port de Tarragona ha exposat l’opció de construir una nova esplanada multifuncional al dic del Prats del Port de Tarragona per utilitzar–la com a terminal de creuers com a solució temporal, fins a poder accedir a la terminal definitiva urbana de Tarragona (entorn del Club Nàutic).

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut remarcar que el projecte de creuers està en total sintonia entre els agents i des de l’origen d’aquest. Així mateix, ha destacat que aquesta és una línia de treball en el món del turisme on tot el territori hi aposta de manera definitiva.

El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Benet Jané ha fet palès el gran potencial de la indústria creuerística. Així mateix, ha exposat que tots els agents treballen junts per desenvolupar el projecte.
Finalment, el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, també ha transmès aquest missatge de sintonia amb el projecte de creuers i ha destacat que la Cambra està al costat d’aquest projecte.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar