loader
menu

CIUTAT

TGN ja no espera cap portaavions de la flota nord-americana

El Circ Ciutat dijous, 27 de març de 2014

Tarragona no espera cap vaixell de la flota nord-americana. Això és el que ha vingut a dir el màxim representant del govern del PP a la demarcació de Tarragona, el Subdelegat Jordi Sierra. "No tenim constància que Tarragona hagi d'acollir aquest tipus de vaixells", ha explicat, a través d'una nota de premsa, just després de reunir-se amb tres membres de la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau. Al cap d'unes hores, el Port també ha confirmat "que no hi ha constància de l’arribada d’aquest tipus de vaixells".

Sienteamerica.com

Malgrat això, quan va transcendir la notícia, el mateix president del Port, Josep Andreu, gairebé va donar la notícia com a feta, encara que mai ho ha volgut confirmar de manera oficial.

Això, sí, el Port ha reconegut que porta dos anys treballant per obtenir els requeriments de seguretat i tècnics necessaris per tenir la mateixa consideració que els ports de Palma de Mallorca i Cartagena per acollir aquests vaixells.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau ja va denunciar la desinformació respecte l'arribada o no del portaavions Dwight Eisenhower al Port de Tarragona. Ho va fer en un comunicat, ara fa uns dies, en el qual acabava convocant una concentració en contra de la presència dels vaixells de guerra en aigües tarragonines pel proper diumenge 6 d'abril.

El Subdelegat del Govern ha aclarit que "per les informacions que ens proporcionen els Ministeris competents en la matèria, Defensa i Exteriors" no es té cap constància que cap vaixell amb propulsió nuclear faci parada a TGN.

Segons el representant del govern de Rajoy a TGN, "perquè el Port de Tarragona rebi aquest tipus de vaixells, segons ens informen, ho han de demanar les administracions directament implicades, és a dir els ajuntaments, el Govern de la Generalitat i els representants del Govern Central a la Comunitat Autònoma".

Si la Subdelegació del Govern no té cap constància que hagi de venir cap porta avions, tant l'Ajuntament de Tarragona com la Delegació del Govern de la Generalitat han confirmat al Circ que cap de les dues institucions no ha fet cap petició.

Per últim, Jordi Sierra ha informat a la Coordinadora que “a tota Espanya, només Rota, Cartagena i Palma de Mallorca poden rebre vaixells de propulsió nuclear o amb armament nuclear habitualment” i s’ha compromès a “recollir més informació dels Ministeris sobre la possibilitat que el Port de Tarragona aculli vaixells militars” i “informar a la Coordinadora de totes les novetats que tinguem sobre aquesta matèria”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar