loader
menu

CIUTAT

El gran clúster de la Química de Tarragona ja és una realitat

El Circ Ciutat dijous, 27 de març de 2014

El clúster industrial, logístic, acadèmic i científic de la química, anomenat ChemMed Tarragona, ha quedat formalment constituït, en un acte celebrat al Palau de Congressos de Tarragona.

Font: Chemmed Tarragona

ChemMed Tarragona disposa de 350 hectàrees de terreny disponible per a noves inversions que comprenen l’ampliació del moll de la Química, la futura Zona d’Activitats Logístiques i terreny ja disponible als polígons químics de Tarragona.

“Avui iniciem un procés, crec que sense precedents, en què tots els que integrem la química ens comprometem a posar en valor els nostre actius i oferir-lo internacionalment per situar Tarragona en el mapa global” ha apuntat el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Jesús Loma-Ossorio.

“Hem analitzat els potencials que existeixen a l’àrea de Tarragona i els hem comparat amb els reptes a què haurà de donar resposta la indústria europea en el futur, que s’haurà d’especialitzar en una indústria química d’alt valor afegit, altament diversificada i amb un elevat grau d’innovació tant en els seus processos com en els seus productes”, ha afirmat.

“El nostre objectiu és fomentar la indústria química, així com la investigació i el desenvolupament, amb el recolzament de la xarxa de transport” ha emfasitzat el Secretari General d’Infraestructures de l’Estat, Manuel Niño. Niño ha remarcat el compromís del Ministeri de Foment amb el Corredor Mediterrani per l’increment de competitivitat que suposa, el desenvolupament de la logística i la millora d’accés als ports de la Mediterrània. “El Ministeri de Foment, a través de Adif Alt Velocidad, ha aprovat avui divendres inversions per a desenvolupar el Corredor Mediterrani”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que com els altres ponents ha pronunciat el seu discurs en català, castellà i anglès, els tres idiomes oficials de ChemMed Tarragona, ha transmès l’aposta de futur que la indústria suposa per a Catalunya, i ha remarcat la convivència de la indústria amb altres sectors econòmics, especialment a l’àrea de Tarragona. “Estem decidits a fer de Catalunya un país amigable per als negocis” ha emfasitzat Mas. “A reduir la burocràcia, a simplificar els tràmits. Estem compromesos en fer de Catalunya un bon lloc per a la inversió”.

Sobre ChemMed Tarragona

ChemMed Tarragona és un projecte impulsat per l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i Port de Tarragona amb l’objectiu del projectar en l’àmbit internacional l’atractiu i la competitivitat del territori per a la indústria, la docència, la investigació i la logística de la química.

ChemMed Tarragona compta amb el recolzament de:

- Institucions: Govern Central, Generalitat de Catalunya, Diputació i els Ajuntaments d’Alcover, Constantí, El Morell, Flix, La Canonja, La Pobla de Mafumet, Perafort, Reus, Salou, Tarragona, Tortosa, Valls i Vila-seca.

- Les empreses de serveis (AEST).

- Centre de formació, talent, investigació i innovació: Universitat Rovira i Virgili, ICIQ, CTQ, i els IES Comte de Rius, Pere Martell y Vidal i Barraquer.

-El teixit econòmic a través de les Cambres de Comerç de Tarragona, Reus, Valls i Tortosa.

- Els sindicats, Comissions Obreres i UGT.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar