loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Fundació Mútua Catalana dóna a conèixer el seu mecenatge cultural a TGN

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 28 de març de 2014

El Teatre Tarragona va ser l'escenari el dijous 27 de març de l’acte amb el qual la Fundació Privada Mútua Catalana (FMPC) va reconèixer la tasca de les 35 entitats i institucions que van rebre el suport de la pròpia fundació durant el 2013 per desenvolupar projectes culturals.

Un passatge d'"El somni d'August", representat al Teatre Tarragona. /juan segovia

Tots els membres del patronat de la fundació amb la regidora de Patrimoni, Carme Crespo. / Juan Segovia

La gala, que va omplir l’equipament de la Rambla Nova amb unes 600 persones, va aplegar els responsables de les entitats homenatjades, juntament amb les principals autoritats de la ciutat i la demarcació i representants del món cultural i cívic tarragoní.

El fil conductor de la nit fou un espectacle al·legòric dels dos anys d’estada de l’emperador August a Tàrraco, un moment considerat l’inici de la conversió de la llavors petita població en un dels epicentres de l’Imperi romà. L’acte, amb guió del grup de difusió arqueològica Nèmesis i direcció de Marc Chornet, portava per nom El somni d’August, en referència al seu llegat històric, que encara perdura a Tarragona. Enguany es commemora, precisament, el segon mil·lenari de la mort de l’emperador. Els actors Toni Vinyals, Isabel Soriano i Noèlia Pérez van assumir el paper d'August i les muses, respectivament.

La gala la va obrir Josep Sendra Navarro, patró impulsor de la Fundació, que va destacar la “col·laboració entre les entitats del territori per la divulgació i la defensa del seu llegat cultural”. Posteriorment, i en representació de les entitats i institucions a les que la FMPC va patrocinar l’any passat amb més de 200.000 euros, hi van intervenir Encarnació Ricart, vicerectora de la Universitat Rovira i Virgili; Magí Seritjol director del festival Tarraco Viva; Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i Lurdes Malgrat, presidenta de l’Associació Tarragona Literària.

La cloenda va anar a càrrec del delegat de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin, el diputat provincial Benet Jané, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la Fundació, Joan Josep Marca. Aquest darrer va recordar el camí fet per la FPMC des de la seva creació el 2005 i la seva “voluntat ferma” de continuar donant suport al món de la cultura a les comarques tarragonines


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar