loader
menu

CIUTAT

La plana major de Ciutadans, a Tarragona

El Circ Ciutat dissabte, 29 de març de 2014

Un cop renovada l'agrupació local de Ciutadans, i amb l'advocat Rubén Viñuales com a portaveu i futur candidat a Tarragona el 2015, i amb el líder veïnal Pedro Sánchez també en la futura llista, el partit hi ha desplaçat els seus pesos pesants. Al capdavant, el seu gran líder, Albert Rivera, junt amb el candidat a les europees i tertulià prolífic Juan Carlos Girauta, i el diputat Matías Alonso.

Font: Agrupació local de Ciutadans a Tarragona

Sota el mateix eslògan que els acompanya des de fa uns quants anys, "Mejor unidos" o "Millor junts", Rivera ha fet un repàs d'alguns dels assumptes d'actualitat política al país, però també a les comarques de Tarragona.

En relació al projecte de BCN World, el líder de C’s ha anunciat que la seva formació demanarà al Parlament “una baixada a l’IRPF autonòmic per a reactivar l’economia si es baixen els impostos al joc” i ha assegurat que “en aquest projecte cal tenir un plantejament global perquè està molt bé una inversió per crear empreses i llocs de treball, però no es pot fer d'esquenes a la ciutadania”.

Ha estat contundent amb la concessió d'avantatges fiscals: “No podem permetre que es baixin els impostos a aquest projecte en concret i s'infli a taxes als ciutadans”, ha denunciat Albert Rivera. Per això, considera necessària “una reforma fiscal global, llum i taquígrafs i una llei igual per a tots”.

La llengua i el procés sobiranista

Rivera també ha defensat “normalitzar a les aules i a les institucions el que és normal al carrer, s’ha d’acabar el projecte identitari d'una sola llengua a una Catalunya bilingüe”. Sobre l'autorització del Govern a una escola per impartir el 50% de classes en castellà, Rivera ha defensat “negociar i pactar un sistema trilingüe a les escoles”.

Rivera també ha donat la “benvinguda als qui no entenien que el bilingüisme que existeix als carrers ha d'estar també a les aules, perquè el pitjor que pot passar és que els alumnes parlin a classe el mateix idioma que practiquen a les seves cases”.

A la seva intervenció, Matías Alonso ha dit sobre el lema del partit ‘Millor Junts’ -que ha donat títol a l'acte- que “és un lema que segueix vigent perquè la unitat, la solidaritat, el consens i construir un futur il·lusionant per a tots és l'única sortida per superar la crisi en la que ens trobem” i ha animat als assistents a “creure que el futur està a les nostres mans, la dels ciutadans”.

Per la seva banda, Juan Carlos Girauta ha agraït als militants de C’s la seva confiança en ell per a la candidatura en els comicis europeus i ha criticat “l'absolut immobilisme en matèria europea”. A més, s'ha mostrat disposat a lluitar “contra el nacionalisme, una ideologia gens respectable perquè és el principal enemic de la construcció europea”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar