loader
menu

CIUTAT

Tarragona, en estat de pre-alerta per les fortes ventades

El Circ Ciutat dissabte, 29 de març de 2014

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) posa en PREALERTA el Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT degut a l’elevat nombre de serveis que els Bombers de la Generalitat estan duent a terme a les comarques de Alt i Baix Camp, Tarragonès i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC indica que l’episodi no durarà gaire estona més i l’afectació durant la franja de la tarda ja no hauria de ser tant important. Durant les dues darreres hores s’han produït ratxes de vent sostingudes entre 46,8 Km/h i 64,8 km/h a la zona indicada, que han estat les causants de les afectacions al territori.

El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut fins les 13.00 hores 101 trucades relacionades amb incidències provocades pel vent. D’aquestes, per comarques destaquen: Tarragonès 41, Barcelonès 13, Baix Camp 11, Baix Llobregat 9 i Segrià 8. Per municipis: Tarragona 34, Barcelona 11, Lleida 8, Terrassa 6 i Riudoms 5.

Els Bombers de la Generalitat, fins les 12:30 hores, han realitzat 34 sortides relacionades amb el vent. La majoria han estat per assegurar o retirar objectes de la via. Per regions d’emergència:

RE. Tarragona 10
RE. Metropolitana Sud 4
RE. Metropolitana Nord 4
RE. Lleida 4

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas, sobretot a l'alta muntanya, a les possibles ventades.

Font:circdetarragona.com

De la mateixa manera, Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

El Servei Català de Trànsit (SCT) si es condueix a les zones on es registren fortes ratxes de vent recomana:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.
Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
Subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat

Podeu consultar més consells sobre les ventades a: http://www.gencat.cat/interior/ventades


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar